Prednosti i mane preparata za kosu na bazi silikona

By  |  0 Comments

Kroz godine koje su za nama, tržište je doslovno preplavljeno preparatima koji se koriste za negu kose, a koji su proizvedeni na bazi silikona. Upotreba ovakvih preparata neprestano je u porastu, ali ono što je potrebno znati jeste da ona ima kako svojih prednosti, tako i svojih mana.

U nastavku teksta, upoznaćemo vas sa prednostima i sa manama upotrebe preparata na bazi silikona.

Prednosti upotrebe preparata na bazi silikona

  • Kosa postaje zaštićena od spoljašnjih negativnih uticaja, kao što su uticaj UV zračenja, uticaj vetra, uticaj hladnog vazduha, uticaj vlažnog vazduha i slično.
  • Kosa postaje otporna na statički elektricitet.
  • Kosa se lakše raščešljava i gubi sklonost ka mršenju
  • Kosa postaje nežna, glatka i „poslušna“.
zanosna kosa

Pogledajte i kako da imate zanosnu kosu!

Upravo navedene prednosti upotrebe preparata na bazi silikona, čine se kao idealne i kao dovoljne da vas dovedu do odluke i da sami počnete i ne prestajete da takve preparate koristite. Međutim, pre nego što donesete takvu odluku, upoznajte se sa manama upotrebe preparata na bazi silikona.

Mane upotrebe preparata na bazi silikona

  • Oko svake pojedinačne vlasi kose stvara se izvestan oblik silikonskog omotača koji zatvara vlas i koji sprečava da bilo koji pozitivan uticaj stigne do vlasi. To znači da kosa, koja je tretirana preparatom na bazi silikona, gubi mogućnost upijanja hranljivih materija koje su sadržane recimo u maskama i pakovanjima za kosu ili u drugim preparatima kojima negujete kosu.
  • Uz preteranu (ili prečestu) upotrebu preparata na bazi silikona, kosa može postati prezasićena silikonom i može početi da gubi elastičnost i otpornost na pucanje, može izgubiti sjaj i volumen i može postati vidno oštećena.
  • Kosa negovana preparatima na bazi silikona nema obezbeđen optimalan izvor minerala, vitamina i drugih elemenata koji su joj potrebni za zdravu funkciju vlasi.

beautiful-young-woman-portrait.jpg

Kako vaša kosa ne bi postala žrtva upotrebe preparata na bazi silikona, meru upotrebe takvih preparata uvek svedite na ograničen nivo. Takve preparate nemojte koristiti neprekidno kroz duži vremenski period. Takođe, nikada nemojte istovremeno upotrebljavati dva ili više preparata na bazi silikona jer na taj način stvarate rizik od prezasićenja kose silikonom.

Za negu i oporavak kose preporučujemo sledeće proizvode:

Selection_029Selection_030 Selection_030

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletnu ponudu proizvoda za negu lica, tela, kose, noktiju i makeup pogledajte na lepotica webshopu.

 

 

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!