Tajna zanosne kose leži u OVIM trikovima

zanosna kosa

Zaštitni znak mnogih lepotica je negovana, snažna i uvek na najbolji mogući način oblikovana kosa. Umesto da im zavidite, primenite ove trikove kako biste učinili vašu rutinu nege kose bržom i jednostavnijom i omogućili da vam kosa uvek izgleda zanosno.

Redovno šišanje kose

Preduslov zanosne kose je i redovno šišanje. Kosu treba šišati na 4 do 8 sedmica, bilo da želite potpunu promenu frizure ili samo da osvežite krajeve, čak i kada puštate kosu da raste. Pošto kosa raste više od 1 cm u toku meseca, ako ne uklonite umršene, ispucale i oštećene krajeve, to će se odraziti na rast i kvalitet vaše kose.

Različita kosa, različita nega

Pravilna nega kose podrazumeva odabir šampona i regeneratora koji odgovara potrebama vašeg tipa kose. Pogrešne navike nege vaše normalne, masne ili suve kose trebalo bi da menjate, inače ćete uvek imati problema sa peruti, svrabom, opadanjem kose i ostalim problemima prouzrokovanim zbog neadekvatnog uklanjanja prljavština, ostataka proizvoda za oblikovanje i sebuma.

Maska od ruzmarina
Pogledajte i kako da sprečite opadanje kose!

Pravilno pranje kose

Ako ispoštujete sledeće korake prilikom pranja kose, sigurno ćete imati i zdravu i zanosnu kosu. Kako biste razmrsili čvorove, ali i uklonili ostatke od oblikovanje, pre pranja kosu raščešljajte. Pokvasite kosu mlakom vodom pa ravnomerno, kružnim pokretima, rasporedite šampon kroz kosu. U zavisnosti od dužine kose odredite optimalnu količinu šampona. Temeljno isperite sav šampon iz kose – dok kosa ne počne da „škripi“ pod prstima.

Ako vam je kosa jako prljava, ponovite šamponiranje, a posle pranja i kada ste iscedili vodu iz kose, nanesite balzam ili masku kako biste kosu zaštitili od spoljašnjih uticaja i nahranili krajeve. Potpuno isperite balzam ili masku iz kose, po mogućnosti hladnom vodom koja će stimulisati cirkulaciju krvi, da vam kosa ne bi izgledala spljošteno ili masno.

Farbanje kose

Problem manjka broja vlasi kod tanke kose možete rešiti pravilnim tehnikama farbanja. Privid gustine i zanosan izgled kose dobićete farbanjem kose u nekoliko nijasni osnovne boje poput ombre tehnike. Takođe, pramenovi za nijansu svetliji od vaše prirodne boje reflektuju svetlost dajući vašoj tankoj kosi dubinu i sjaj.

Povezano: 4 stvari koje OBAVEZNO trebate znati pre odlaska kod frizera!

error: Content is protected !!