4 stvari koje OBAVEZNO trebate znati pre odlaska kod frizera

pre odlaska kod frizera

Ukoliko idete na šišanje ili farbanje, a želite da budete zadovoljni finalnim rezultatom, pročitajte 4 stvari koje obavezno trebate znati pre odlaska kod frizera.

Da bi vam bilo lepo kod frizera…

Pažljivo birajte termin

Izbegavajte subote jer su najčešće rezervisane za ulepšavanje mladenaca. Petak takođe nije dobar dan za odlazak kod frizera jer je kraj nedelje vreme kada svi željno iščekujemo odmor tokom vikenda. Osim toga, trebali biste izbegavati i prvi i poslednji termin u danu. Najbolja opcija je da zakažete drugi ili treći termin na početku nedelje i to dok ste još u salonu.

Pokažite fotografije

Na osnovu fotografija vaš frizer će shvatiti šta želite, a šta nikako ne biste hteli na vašoj glavi. Pronađite na internetu ili u časopisu nekoliko primera frizure ili boje koju želite imati – iz različitih uglova i u različitim osvetljenjima, kako bi na osnovu vizuelnih detalja uspeli jasnije da objasnite vašem frizeru željenu dužinu i nijansu kose.

Budite iskreni

Ako ste verni jednom frizeru on će biti upućen u sve što se događalo s vašom kosom. Ipak, da nešto ne bi pošlo po zlu, budite iskreni i napomenite frizeru ako ste se farbali sami kod kuće ili možda nedavno radili u drugom salonu npr. keratinsko ispravljanje kose. Razgovarajte i o vremenu koje vam je potrebno za održavanje i stilizovanje frizure, posebno ako želite šiške ili da se ošišate na kratko.

Budite strpljivi

Farbanje kose je poput putovanja – željno iščekujemo da stignemo na željeno mesto, ali dolazak na odredište se često oduži zbog ograničene brzine kretanja, mogućih granica, vremenskih neprilika… Budite strpljivi jer je jednostavno nemoguće u jednom potezu da pređete iz npr. crne u plavu. Posavetujte se s vašim frizerom koliko će vam vremena ili termina biti potrebno da biste mogli da isplanirate kada je idealno da zakažete posetu salonu.

Povezano: Greške koje činite u frizerskom salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje!

error: Content is protected !!