Keratinski tretman – prva pomoć

keratinski tretman

Pre nego što se odlučite za keratinski tretman, važno je da se informišete o njegovim efektima i mogućim posledicama.

Naslovna foto: Crop Pinterest Photo

Proizvodnja keratina, koji se nalazi u kosi, ali i u noktima, zubima, koži, usporava se starenjem. Nedostatak keratina je glavni razlog slabljenja kose, a oštećenju vlasi svakako doprinosi i konstantno izlaganje kose hemijskim preparatima i visokoj temperaturi.  Jedan od načina da se ovaj problem reši je keratinski tretman.

Keratinski tretman, poznat i pod nazivima brazilsko feniranje i keratinsko ispravljanje kose, predstavlja spas za suvu, oštećenu i neposlušnu kosu, ali svakako ima i svoje mane.

Prednosti keratinskog tretmana

Keratinski tretman kosi daje čvrstinu, ali je i čini otpornom na uticaj spoljašnjih faktora poput blajhanja i farbanja ili izlaganja visokim temperaturama prilikom korišćenja aparata kao što su pegla za kosu i figaro. Takođe, keratin čini kosu svilenkastom, blistavom i ravnijom, otklanjajući naelektrisanje kose – nebitno da li tretman sprovodite u kućnim ili salonskim uslovima. Efekat popularnog tretmana za ispravljanje i regeneraciju kose, koji je pogodan za sve tipove kose, uz pravilnu negu, traje (nekoliko dana – kućni keratinski tretman) od 3 meseca do pola godine.

hair-straighteners.jpg

Mane keratinskog tretmana

Pored pozitivnih efekata koje keratin ima, važno se osvrnuti i na mane tretmana. Keratinski tretman nije preporučljiv trudnicama i deci ispod 12 godina. Cena ovog tretmana, koja se određuje u zavisnosti od dužine kose i potrošnje keratina, nije mala. Postupak fiksacije keratina za vlas može trajati do nekoliko sati, a često podrazumeva i isparavanje formaldehida koji je kancerogen i može da iziritira oči i pluća te ne biste trebali raditi keratinski tretman koji sadrži više od 0,2% formaldehida. Takođe, 72 sata nakon tretmana nije dozvoljeno pranje, vezivanje kose, upotreba šnalica, rajfova, traka  ili stavljanje kose iza ušiju. Može se desiti i da kosa počne da opada ili da dođe do alergijske reakcije u vidu svraba, osipa, preckanja.

Povezano: 5 načina za ispravljanje kose!

A ako želite ravnu kosu od pranja do pranja…bez brazilskog tretmana

Predlažemo vam Marrakesh Kahm serum za ispravljanje

Nabacite taj brazilski izgled do vašeg sledećeg šampona! Marakeš Kahm serum za ispravljanje i glatku kosu je napravljen od arganovog, konopljinog i proteina povrća koji se ponašaju kao keratin ostavljajući vašu kosu skroz ispravljenu i to bez upotrebe prese. Samo mala količina Kahm rasporedjena po isfrotiranoj kosi pre feniranja rešiće vas vaših nemirnih kovrdža.

Izuzetno ravna kosa bez tretiranja presom. Efekat traje do sledećeg pranja kose. KaHm je odličan proizvod kada želite izuzetno ravnu kosu bez uloženog velikog truda sa potpuno prirodnim proizvodom koji hidrira i oporavlja kosu. Kombinacija arganovog ulja, ulja konoplje i biljnih proteina stvara efekat keratina ali bez štetnih efekata.

Selection_010

Pogledajte kompletnu ponudu proizvoda za negu kose na LEPOTICA WEBSHOPU.

error: Content is protected !!