5 načina za ispravljanje kose

Kada je kosa ravna izgleda sjajnije i popularna već više od jedne decenije. Predstvaljamo vam 5 načina za ispravljanje kose.

Da ispravite kosu polutrajno i trajno možete na 5 načina:

1. Feniranje okruglom ili pedal četkom

Feniranje je dobro poznat i najšire prihvaćen metod za ispravljenje kose. Manje oštećuje kosu od pegle ali se kosa ipak može isušiti. Ono što je opasno za kosu kod feniranje je nepravilno feniranje a to je direktno i predugo zadržavanje na jdenom pramenu. Kod ispravljenja kose na ovaj način važno je da kosu najpre isfrotirate peškirom, prosušite i tek onda počnete sa feniranjem. Dobro je da koristite neki od preparata za zaštitu kose od toplote jer će oni smanjiti isušivanje kose i sprečiti pucanje krajeva kose.

Što se četki tiče frizeri se najčešće odlučuju za keramičke okrugle ili pedal četke guma plastika. Pedal četke su praktičnije jer su šire i san njima feniranje kraće traje. U bekstejdžu svetskih modnih revija uglavija uglavnom ćete videti da frizeri feniraju pedal četkama. Kod nas su međutim popularnije okrugle keramičke četke.

Selection_011Selection_012Selection_013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ispravljanje kose presom za kosu

Presa predstavlja direktnu toplotu na kosi i samim tim oštećenja mogu biti veća. Mogu biti, ne mora da znači. Sve zavisi od toga koliko zaštitite i negujete svoju kosu. Rezultat ispravljenja kose presom duže traje u odnosu na feniranje, što je posebno vidljivo na kovrdžavoj kosi. Nakon korišćenja prese, kosa je sjajnija nego posle feniranja jer je dlaka zaglađenija. Pri kupovini birajte presu za kosu sa keramičkim pločama, izbegavajte metalne. Ako često koristite presu, pojačno negujte svoju kosu, nikada je ne peglajte bez preparata za termičku zaštitu i redovno skraćujte krajeve.

Naša preporuka:

Selection_014Selection_015Selection_016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Treman za postepeno ispravljanje kose

Komplet preparata namenjenih za ispravljanje kose kod kuće obično se sastoji iz 2-3 koraka. Ili su to šampon, kremu/serum za ispravljanje i masku. U drugoj varijantu tu su dva seruma, serum sa keratinom i serum za ispravljenje kose. Nakon tretmana kosa je ravna, meka i svilenkasta. Efekat tretmana obično traje oko 10 pranja kose i može se raditi i na oštećenoj kosi.

Postoje i preparati koji čine kosu ravnom od pranja do pranja. Takav je Marrakesh Kahm serum za ispravljanje i glatku kosu. Napravljen od arganovog, konopljinog i proteina povrća koji se ponašaju kao keratin ostavljajući vašu kosu skroz ispravljenu i to bez upotrebe prese. Samo mala količina Kahm rasporedjena po isfrotiranoj kosi pre feniranja rešiće vas vaših nemirnih kovrdža.

Efekat traje do sledećeg pranja kose. KaHm je odličan proizvod kada želite izuzetno ravnu kosu bez uloženog velikog truda sa potpuno prirodnim proizvodom koji hidrira i oporavlja kosu. Kombinacija arganovog ulja, ulja konoplje i biljnih proteina stvara efekat keratina ali bez štetnih efekata.

Selection_009

 

4. Trajno ispravljanje kose

Trajno ispravljanje kose je tretman obrnut tretmanu minivala gde se kosa uz pomoć kiseline i neutralizatora trajno kovrdža. Ovde takođe postoje kiselina i neutralizator koji kosu trajno ispravljaju. Ovaj tretman ne bi trebalo da sprovodite kod kuće jer je ipak u pitanju hemija za čiju upotrebu je potrebno i stručno znanje. Tretman je izuzetno efikasan, rezultat je kosa koja je potpuno ravna, kao da je ispreglana presom, ali trajno. Vlaga joj ništa ne može. Ali, ovaj tretman ne bi trebalo da rade osobe čija kosa nije zdrava i farbana je sa više od 6% hidrogena.

5. Brazilski keratin

Toliko popularna prethodnih godina i sada je još uvek aktuelan. Zašto? Zato što je to najbrži način da “napunite” dlaku, da dobijete zdraviju kosu koja dobija na težini i samim tim dlaka se ispravlja. Kod brazilskog keratina jako je važno da ne sadrži formaldehid i ostale štetne materije. Ako pravilno održavate kosu nakon ovog tretmana, a to podrazumeva korišćenje šampona bez sulfata, efekat ispravljene kose trajaće od 3 do 4 meseca.

Koji način za ispravljanje kose birate?

Komplenu ponudu proizvoda za NEGU KOSE pogledajte na LEPOTICA WEBSHOPU.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!