Trajno ispravljanje kose

By  |  3 Comments

Ravna kosa, obožavana frizura. Žene se skoro duže od decenije feniraju “na ravno” ili “peglaju” kosu presom. Modne tendencije su se menjale, ali dame ipak ne žele da odlustanu od glatke i ravne dlake, kao što ne žele da se odreknu french manikira.

Za onoga ko svakodnevno ispravlja kosu, to može postati dosadna navika koja je ipak oštećuje. Zato je neophodno korišćenje preparata za zaštitu od toplote, kako bi dlaka bila zaštićena i hidrirana.

Nije za svakoga

Ipak, postoji i trajnije rešenje. Trajno ispravljanje kose zvuči baš primamljivo, ali nije baš za svakoga. Naime, preparati za ovaj tretman su kiselina i baza, slično onima za mini val i kao i kod mini vala, ne smeju se koristiti na plavoj kosi. Tačnije, da bi ovaj tretman mogao da se uradi, potrebno je da vam kosa nije bojena sa hidrrogenom jačim od 6%, inače efekat neće biti postignut, a kosa će se oštetiti.

Ipak, za one koji ovaj treman mogu da urade, on je pravi spas. Kosa je nakon njega glatka i meka i nije je potrebno fenirati (za razliku od brazilskog keratina koji nije prvenstveno tretman za potpuno ispravljanje). Čak i kada se kosa izlomi od spavanja, doboljno se da je samo blago navlažite i ona će se sama ispraviti. Kod trajnog ispravljanja je jako bitno da se postupak pažljivo odradi, s obzirom da je u pitanju kiselina. Treba voditi računa o vremenu držanja i postupiti po uputstvu proizvođača kako se ne bi desilo da se kosa pokida ili hemijski ošteti.

Glatka i ravna kosa

Trajno ispravljanje kose je jedini tretman koji potpuno ispravlja kosu, a da je pri tom nije potrebno fenirati, jer kosa izgleda kao da je prirodno ravna. Što je vaša kosa manja talasasta, rezultat će biti ravija kosa. Zato iako kosta između 50 i 100 evra predstavlja isplativu investiciju i ipak dugoročno čuva vašu kosu. Korekcija se radi prema potrebi, tj.zavisno od brzine rasta kose, ali i toga da li ravnija ili kovrdžava. Na kovrdžavoj će se, logično, češće raditi korekcija izrastka.

Na kraju da istaknemo još jednom, ovaj tretman se radi na zdravoj kosi i neophodno je da ga radi profesionalac, jer posledice nestručnosti mogu dovesti do hemijskog šišanja, tj.prekidanja dlake čak i do korena kose. Zato se odlučite za proverenu varijantu i imaćete prelepu kosu i dugotrajnu frizuru.

3 Comments

  1. Pingback: Trajno ispravljanje kose vs brazilski keratin | Lepotica.rs - sve o lepoti na jednom mestu

  2. Pingback: Kako da negujete kovrdžavu i talasastu kosu | Kosa | Lepotica.rs

  3. Pingback: Čudotvorni brazilski keratin | Kosa | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!