4 TOP saveta za nanošenje rumenila

nanošenje rumenila

Umesto da izbegavate stavljanje rumenila jer ne znate gde da ga nanesete ili koju nijansu da odaberete, pomoću 4 top saveta za nanošenje rumenila, ovaj make-up proizvod će postati vaš omiljeni izbor kada želite postići efekat zdrave kože i svežinu tena.

Rumenilo je tajno oružje mnogih žena jer nanošenjem ružičastog sjaja na obraze i definisanjem jagodica lice dobija mladalački izgled. Postići ovo je lakše nego što mislite.

Kako pravilno naneti rumenilo?

Izbor nijanse

Ukoliko od kad ste počeli da se šminkate koristite jednu te istu boju rumenila, jer vam je neko rekao ili ste negde pročitali da vašem tenu odgovara ta i ta nijansa, vreme je da proširite svoje vidike. Eksperimentišite mešajući različite nijanse boja kako biste pronašli savršenu za vas koja ne bi trebala biti preterano drugačija od vaše prirodne boje kože ili se odlučite za osnovne nijanse – ružičastu i boju breskve koje odgovaraju svakoj boji kože.

Izbegavajte tehniku „nasmejte se“

Nemojte da se smejete ili pričate i pravite grimase – da pućite usta kao da ćete nekoga da poljubite – dok prevlačite četkicom rumenilo preko obraza. Ovaj način nanošenja rumenila menja oblik vašeg lica i naglašava sve nepravilnosti na njemu. Osmehnite se kako biste bili sigurni koje delove lica treba da naglasite, ali prilikom apliciranja rumenila opustite lice i nanesite ga od vrha jagodične kosti, duž obraza, do usta.

koje rumenilo je za vas
Pogledajte i kako da izaberete odgovarajuće rumenilo!

Ne preterujte

Pošto je suština svakog dobrog makeup-a isticanje prirodne lepote i efektno skrivanje nepravilnosti, ne preterujte s nanošenjem previše rumenila. Ako ste ipak preterali, ublažite rumenilo sa ubrusom, a možete ga i pomešati sa transparentnim puderom u prahu i utrljati sve dok ne posvetlite boju. Poslednja opcija je umivanje i nanošenje šminke ispočetka, ali štedljivo. Takođe, kada utrljate četkicu u rumenilo, lagano je stresite da uklonite višak.

Uradite lifting lica

Prilikom šminkanja vrlo je važno da pratite prirodne linije senki na licu te da najveću koncentraciju rumenila nanesete na delove koje želite naglasiti. Ako želite suziti i vizuelno zategnuti lice, uradite lifting lica nanošenjem svetlije nijanse rumenila na obraze, a tamnijom, jačom naglasite vrh jagodica.

Povezano: Kako da koristite 1 makeup proizvod na više načina!

error: Content is protected !!