Kako da izaberete odgovarajuće rumenilo

koje rumenilo je za vas

Kada birate rumenilo, trebate sebi postaviti par pitanja, kao što su: da li vam je koža masna ili suva? Neravna ili glatka? Koje je godišnje doba? Svi ovi faktori su bitni prilikom pronalaženja idealnog davaoca sjaja vašim obrazima.

Svaka vrsta rumenila poseduje individualne osobine koje ga čine dobrim ili nedovoljno dobrim za određenu boju lica. Rumenila su dostupna u različitim oblicima kao što su prah, krema, gel ili tečnost.

Prilikom odabira odgovarajućeg rumenila morate uzeti u obzir samo onaj brend koji je pogodan za vaš tip kože (koja može biti masna, normalna ili suva). Lepotica.rs će vam pomoći da pronađete vaše najbolje rumenilo i pokazaće vam kako da ga pravilno nanesete.

rumenila

Koje rumenilo odabrati?

Rumenilo u prahu

Ova vrsta rumenila može se kupiti u svim bojama i smatra se najboljim izborom za masnu kožu. Nije super dugotrajno, tako da ćete ga morati nanositi svakih nekoliko sati da bi održali sjaj. Iako je primenjiv na sve tipove kože, osobe koje imaju neravnu, grubu kožu trebaju ga pažljivo koristiti (krem rumenilo je bolje za ovaj tip kože).

Još jedna prednost rumenila u prahu je njegova laka primena, pod uslovom da koristite odgovarajući aplikator. Ako želite pametno da potrošite novac na kupovinu nekog kozmetičkog alata, potrošite ga na četku za rumenilo u prahu, koja bi trebala biti gusta, meka, sa prirodnim ili organskim dlakama i koja može lako razmazati boju. Nanesite malo boje na četku, potom je premažite na vaše obraze prateći oblik lica. Najbolje ga je primeniti nakon pudera za lice.

rumenilo

Krem rumenilo

Svežina i moć dugotrajnosti, ovaj balans čini krem rumenilo odličnim izborom skoro za svakoga. Pored toga, lako se koristi, može se pronaći u mnogo nijansi i daje licu osvežavajući, mladalački izgled. Najbolji je izbor za sve tipove kože osim za masnu. Pogodan je za suvu kožu jer sadrži sastojke koji će je hidrirati.

Nanesite krem puder preko osnove, a pre pudera za lice. Lagano uvrtite malu četku u rumenilo, potom istačkajte deo proizvoda na maramicu kako biste izbegli prekomerno nanošenje rumenila. Nanesite ga veoma lagano, kratkim potezima četke ili ga utljajte prstima, potom koristite vlažan sunđer za šminku da lakše rasporedite rumenilo.

gel rumenilo

Gel rumenilo

Gel rumenilo je idealno za letnju sezonu, jer će veoma brzo priuštiti da imate zdrav sjaj vašeg lica. Jedina mu je mana što ne traje dugo i ne vidi se dobro na tamnijim tonovima kože. Odličan je izbor za devojke sa svetlijim i srednjim tonovima kože, sa normalnom i masnom kožom jer ne sadrži mnogo ulja.

Nežno nanesite gel rumenilo na jagodice obraza preko fondacije ili na golu kožu i brzo ga utrljajte vrhovima prstiju. Pazite da ne upotrebite preveliku količinu rumenila u gelu jer ćete poremetiti prirodan izgled vaše kože.

[adsense_inserter id=”12825″]

Rumenilo u stiku

Ukoliko želite osvežavajući, dugotrajni izgled, najbolje rešenje je stain rumenilo, odnosno rumenilo u stiku koje će trajati ceo dan i dati vam prirodan, zdrav sjaj. Idealan je za sve tipove kože, kao i za osobe koje se mnogo znoje.

Dovoljno je da istisnete malo ovog rumenila na vrhove prstiju nanesete ga na obraze nakon što stavite tečnu osnovu i potom ga razmažete vlažnim sunđerom za nanošenje šminke. Upotrebite malu količinu ovog rumenila, jer kad ga jednom nanesete na kožu, teško ga je skinuti, ne zovu ga bez razloga stain (mrlja) rumenilo.

rumenilo u stiku

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!