Uradi sama: Puder u prahu

Upotreba pudera u prahu izuzetno je česta. Ipak, uprkos potrebi da ga upotrebe, neke dame imaju alergijske reakcije na puder u prahu, dok nekim ne odgovara zbog toga što im zatvara pore i sprečava kožu da diše. Ukoliko i sebe možete da svrstate među pomenute dame, mi vam nudimo rešenje. Objasnićemo vam kako da sami napravite potpuno prirodan puder u prahu.

Šta vam je potrebno da bi ste sami napravili puder u prahu?

Sve što vam je potrebno je:

– Sto grama ovsenih pahuljica,

– Jedan ipo litar mineralne flaširane (negazirane) vode,

– Tanka pamučna tkanina,

– Dve odgovarajuće dublje posude,

– Odgovarajuća kutija za čuvanje pudera.

Kako napraviti puder u prahu?

  • Najpre, 100 grama ovsenih pahuljica, stavite u blender i sameljite (umesto blendera, možete koristiti neki drugi kuhinjski aparat za usitnjavanje). Kada ste to uradili, sadržaj iz blendera sipajte u dublju posudu, prelijte sa pola litra mineralne vode i dobro promešajte. Sačekajte da prođe pola sata. Za to vreme, odvojiće se talog od mlevenih ovsenih pahuljica.
  • Kada je prošlo pola sata, pažljivo, da ne bi ste razmutili talog, vodu koja se izdvojila iznad taloga, prelijte u drugu dublju posudu. Talog koji je ostao u prvoj posudi, prelijte sa novih pola litra mineralne vode i opet sačekajte da prođe pola sata, pa pažljivo ponovite proces presipanja vode u drugu dublju posudu.
  • Kada ste i to uradili, prelijte talog i sa preostalih pola litra vode. Sačekajte da prođe još pola sata i ponovo na isti način prelijte vodu u drugu dublju posudu (sva tri puta, vodu treba prelivati u jednu istu dublju posudu, a ne u tri različite).
  • Kada ste završili ovaj proces, talog od mlevenih ovsenih pahuljica, ostavite sa strane jer vam u nastavku pravljenja pudera u prahu više neće trebati. Taj talog, možete upotrebiti kao piling ili masku za lice.
  • Uzmite tanku pamučnu tkaninu i kroz nju nekoliko puta (dva do tri puta) procedite litar ipo vode kojom ste prelivali mlevene ovsene pahuljice. Talog koji vam ostane na tankoj pamučnoj tkanini, ostavite da se suši dvadeset i četiri sata. Nakon tog vremena, osušeni talog sa tkanine, sameljite još jednom u blenderu, a zatim ga prespite u odgovarajuću kutiju za čuvanje pudera.

Koje su prednosti korišćenja ovako pripremljenog pudera u prahu?

Prednosti korišćenja ovako pripremljenog pudera u prahu su višestruke. Prvo, ovaj puder je apsolutno prirodan i ne izaziva nikakve alergije na koži kod osoba koje su inače osetljive na puder.

Takođe, ovaj puder je izuzetno bogat prirodnim sastojcima koji su sadržani u sastavu ovsenih pahuljica. Među takvim sastojcima, izdvaja se vitamin B, koji ima jako pozitivan uticaj na zdravlje kože.

Ovako pripremljen puder, možete koristiti koliko god želite često, bez straha da će vam isušiti kožu ili da će vam zatvoriti pore. Naprotiv, koža će vam biti baršunasta i osvežena, smirena i zdrava. Baš zato, ovaj puder u prahu možete koristiti i kao preventivu za nastanak bubuljica, ili bilo kojih oblika iritacija kože.

[adsense_inserter id=”12324″]

error: Content is protected !!