Kako da brzinski popravite 7 make-up katastrofa?

make-up katastrofe

Razmazan karmin, štraftasti puder na licu, grudvice na trepavicama – svi smo iskusili ove make-up katastrofe! Zato vam u nastavku otkrivamo trikove i tajne, kao i preventivna rešenja kako da brzinski popravite ove make-up situacije!

Najčešće make-up katastrofe i brza rešenja!

#1: Karmin koji se razmazuje ili razliva

Ako ste skloni razmazivanju karmina ili imate borice oko usana u koje se boja lako razlije – pređite sa klasičnog kremastog karmina na onaj mat teksture, sa mat olovkom. Ovo je odličan način da produžite trajnost karmina i minimizujete uvlačenje ruža u linije oko usana. Zapamtite, što je karmin kremastiji, to je veća šansa da se razlije ili razmaže!

mat ruž za usne

#2: Loše izblendan ili “cakey” tečni puder

Svi smo doživeli ovaj problem: naneli ste puder pod kupatilskim osvetljenjem, kako biste shvatili tek na dnevnom svetlu da nije dobro izblendan. Uzmite blago navlažen beauty blender sunđerčić i utapkajte ga po licu, kako biste omekšali i izblendali tečni puder. Izblendajte i oko linije kose i brade. Kako biste sve izglačali, matirajte ten puderom u prahu.

Ako je vaša tehnika nanošenja pudera oprobana, a dalje imate ovaj problem, rešenje je u promeni pudera ili osvetljenja pod kojim se šminkate.

Povezano: Najveće greške sa puderom u prahu, zbog kojih vam ten izgleda “brašnjavo”

#3: Grudvice maskare na trepavicama

“Popravite” grudvastu maskaru tako što ćete blago pokvasiti četkicu za maskaru. Ako korisitte vodootpornu maskaru, pokvasite je skidačem šmine. Prodrmajte četkicu cik-cak u korenu trepavica, kako biste omekšali osušenu maskaru, i potom je “rolajte” do vrhova trepavica. Ako vaša maskara i dalje pravi grudvice, onda je vreme da kupite novu!

#4: Korektor koji se uvukao u okoloočne bore

Najpre pripremite okoloočno područje za šminkanje uz pomoć dobrog antirida, koji nije premasan. Nanesite ga u tankom sloju, jer previše antirid kreme dovodi do još većeg uvlačenja korektora u bore. Izaberite korektor koji je glatke i kremaste teksture, lako se blenda i dovoljno je lagan da se ne uvuče u linijice.

Ako ste primetili da se korektor uvukao u linijice, izravnajte domalim prstom korektor oko očiju i setujte ga uz lagani nanos pudera u prahu.

tečni korektor oko očiju

#5: Prejako naneto rumenilo

Čak i najboljima od nas se dešava da preteramo sa rumenilom. Smirite intenzitet boje tako što ćete čistom četkicom naneti i izblendati lagani sloj pudera u prahu. Još jedno rešenje je da uz pomoć sunđerčića na kojem je ostalo malo tečnog pudera, prekrijete višak boje.

Povezano: Najčešće make-up greške – VIDEO

#6: Prejake obrve

Mi u potpunosti podržavamo dramatične obrve, ali nemojte preterivati! Uvek birajte olovku ili senku koja je identične boje kao vaše obrve, ili za trunčicu svetliju. Ovo će vam dati puni i prirodni izgled definisanih obrva, bez grubog izgleda. Ovo pravilo ne važi za plavuše – vi možete odabrati nijansu ili dve tamniju, kako biste izbegli izgled “ispranih” obrva.

Ako ste već iscrtali preterano jako obrve, “smekšajte” ih uz pomoć spoolie četkice kojom ćete raščešljate obrve i razbiti blok tamne boje obrva.

oblikovanje obrva

#7: Ajlajner na očima koje suze

Ako vam se ajlajner ili krejon oko očiju uvek razlije, usled suznih očiju, isprobajte vodootpornu formulu! Imajte na umu da se nešto teže uklanja od klasičnih ajlajnera, ali ova trajnost itekako vredi!

Pročitajte još i: Da li pravite ove greške sa četkicama za šminkanje?

error: Content is protected !!