Najveće greške sa korišćenjem pudera u prahu, zbog kojih vam ten izgleda “brašnjavo”

puder u prahu

Puder u prahu za setovanje šminke je jedan od najomražnijih make-up proizvoda kod većine dama koje se same šminkaju. Na njihovom licu često izgleda prenaglašeno, suvo, brašnjavo, i “postaruje” ten. Sve ovo se dešava zbgo najčešćih grešaka u korišćenju pudera u prahu, na koje nas upozoravaju šminkeri!

Puder u prahu služi za fiksiranje šminke, kako se ona ne bi pomerala ili klizila, kako bi produžila njen efekat i umajila izbijanje sebuma i znoja na površinu kože. Ako ga koristite na pogrešan način, daće vam potpuno kontraefekat, tako da vas savetujemo koje greške da izbegavate, kada nanosite puder u prahu!

4 greške sa puderom u prahu koje vam daju brašnjav ten!

#1: Ne poznajete razliku između pudera u prahu

Postoji čak 4 različite vrste pudera za setovanje, koje morate poznavati kako biste odabrale savršen proizovd prema vašim potrebama:

  • mineralni puderi – koji su kreirani da zamene tečne pudere srednje pokrivne moći, nije za nanošenje preko tečnog pudera.
  • transparentni puder u prahu za setovanje –  ne menjaju boju tečnog pudera ispod njega niti dodaju prekrivnu moć
  • puder u prahu za setovanje u boji – koriguje boju tena, posvetljuje izgled i koriguje crvenilo
  • puder u kamenu – daju više pokrivne moći nego oni u prahu, jer sadrže čestice za vezivanje, tako da daju ispolirani izgled koži kada se “buff”-uju u kožu.

puder

#2: Ne izblednate tečni puder pre nanošenja onog u prahu

Savršeno izblendan tečni puder je ključ za savršeno nanet puder u prahu nakon njega. Morate vrlo dobro utisnuti tečni puder u kožu uz pomoć četkice za blendanje, dok se ne stopi sa kožom u potpunosti. Ako ste naneli previše tečnog pudera na neki deo, utapkajte višak vlage uz pomoć sunđera, pre nanošenja pudera u prahu.

Povezano: Tehnika šminkanja za besprekoran baršunast ten – BAKING

#3: Čekate da se tečni puder skroz osuši na licu pre nanošenja praha

Jedini ispravan način za nanošenje pudera za setovanje jeste da ga utisnete u kožu dok je tečni puder još uvek blago vlažan na koži. Prah treba utisnuti uz pomoć ravne četkice ili pufne za puder. Ovako ćete sprečiti da se tečni puder pomera ili skuplja u pregibima kože. Tako će tečni puder duže trajati i izgledati besprekorno.

puder u prahu

#4: Nošenje pudera u prahu koji otežava

Nakon što ste našli pravi puder za setovanje u prahu, proverite da li je lagan. Prah koji čini da vaš ten izgleda “cakey” i brašnjavo je težak prah. Zato birajte uvek super lagane prozirne prahove koji efiksiraju šminku, bez tog teškog izgleda.

Pročitajte još i: Sve što ste želeli da znate o banana puderu!

error: Content is protected !!