Beautypedia: Serumi vs. esencije vs. ampule – U čemu je razlika?

By  |  0 Comments

Kako je azijska kozmetika stekla ogromnu popularnost kod evropskih korisnica (a i na našim prostorima), verovatno se pitate u čemu je razlika između popularnih vodenkastih proizvoda koji se nanose ispod kreme za lice. Neki od njih su serumi, esencija i ampule. Često pred policama bogate ponude kozmetike možete zalutati – zato vam danas pojašanjavamo koja je razlika između seruma, esencija i ampula!

Razlika između seruma, ampula i esencija

Esencije

Kao generalno pravilo, esencija sadrže najveći procenat vode, i veoma malo aktivnih sastojaka. Njena glavna uloga je da hidrira kožu i da je drži uravnoteženom. Veoma je slična toniku. Svi antoksidanti koji se mogu naći u esenciji su u uveoma malom procentu. Esencije su veoma poznate u korejskom režimu nege, a mogu se koristiti nakon čišćenja kože, kao prvi korak “tečne” hidratacije.

Povezano: Nega u slojevima – Kako da sprečite “ljuštenje” proizvoda sa lica?


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Korean Beauty & Skincare Store (@nudieglow) дана

Serumi

Serumi su takođe na vodenoj bazi, ali sadrže koncentrovane aktivne sastojke, kako bi ciljano delovali na određeni problem kože. Tako postoje serumi sa vitaminom C, voćnim kiselinama, hijaluronskom kiselinom, peptidima, kolagenom, retinolom… Svaki od njih ima posebnu ulogu u ciljanoj nezi protiv bora, dehidratacije, loše teksture kože, umnorne kože, starenja itd. Serumi najčešće imaju viskozniju, gušću teksturu u odnosu na esencije.

Predlažemo vam da odaberete neki od koncentrovanih seruma brenda Skinology, dostupnih u Lepotica Beauty Shopu!


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lepotica Beauty WebShop (@lepotica.beauty.shop) дана

Ampule

Ampule su koncentrovanija verzija seruma. Najčešće se koriste kao “booster”-i pre nekog važnog događaja, kada je potrebno da nam koža izgleda najlepše. Ampule sadrže veoma visok procenat aktivnih sastojaka i koriste se određeni broj puta. Mala količina je sasvim dovoljna!

Mi vam predlažemo Schaebens Koncentrat za savršenu kožu u ampulicama, idealan kada želite da zablistate!


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lauren | Parker (@laurenparker33) дана

Saveti za korišćenje azijskih skincare proizvoda

Svi navedeni proizvodi se koriste na prethodno očišćenoj koži. Dakle, možete kombinovati esenciju i serum, ili esenciju i ampule. Svakako vam ne preporučujemo da kombinujete serum i ampule, jer oba proizvoda sadrže visok procenat aktivnih sastojaka, kako ne biste preopteretili kožu.

Ampule radije čuvajte za “posebne” događaje, kada je potrebno da izgledate sveže, kao da ste bili na tretmanu lica.

Pročitajte još i: Ova 4 proizvoda korejske kozmetike morate imati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!