Prespavale ste sa šminkom: Kako da popravite ovu grešku ujutru?

spavanje sa šminkom

Spavanje sa šminkom je po mnogo čemu nešto najgore što možete prirediti vašoj koži. Preko noći, ovo može uzrokovati zapušene pore, akne, beživotni izgled kože, naduvane oči… ah koja glavobolja! Uprkos tome, većini nas se dogodilo da zaspi sa šminkom na licu. Zato vam donosimo savete šta da radite ujutru kako biste ispravile ovu grešku!

Šta se dešava kada zaspite sa karminom?

Koliku ste štetu napravile usnama (i jastučnici), zavisi od toga s kakvim ste karminom zaspale. Uopšteno, bolje je da se to dogodilo sa kremastim ružem, nego sa onim tečnim mat.

Nega ujutru

Ujutru čim ustanete, skinite ostatke karmina micelarnom vodom ili uljem za skdanje šminke, a potom uradite blag piling usana, uz pomoć mešavine kokosovog ulja i šećera.

Nakon što ste ispilingovale usne, nanesite bogati sloj balzama za usne, i obnavljajte ga tokom naredna 24h, kako bi se usne oporavile.

nega usana

Šta se dešava kada zaspite sa šminkom na očima?

Spavanje sa šminkom na očima može uzrokovati značajne iritacije i infekcije koje dovode do crvenih, naduvenih i očiju koje svrbe, i sve to zahvaljujući česticama senke i maskare koje su upale u oči. Osim toga, šminka preko noći može uzrokovati i zapušenje pora i lojnih žlezda u korenu trepavica, što može rezultovati njihovim opadanjem!

Povezano: Kako se pravilno skida dugotrajna šminka za manje od 2 minuta?

Nega ujutru

Zato naredno jutro, dobro uklonite šminku sa očiju, ali nežnijim čistačem nego uobičajeno, jer će vma oči sada biti osetljivije. Nežno umasirajte mleko za skidanje šminke ili uljani balm, koji će otopiti svu šminku.

Nakon toga, nanesite bogat sloj antirida i gel-masku koju ste prethodno držali u frižideru, kako bi otoko očiju brzo spao. Na samom kraju, stavite hidrirajuće kapi u oči, koje će umiriti crvenilo i svrab.

antirid za oči

Mi vam predlažemo Skinology Antirid-gel koji hidrira i lagano neguje okoloočnu regiju.

Šta se dešava kada zaspite sa šminkom na licu?

Kada prespavate sa komplet našminkanim licem, sledećeg dana kožete očekivati dehidriranu, umornu i beživotnu kožu bez trunčice sjaja. Ujutru takođe možete otkriti ogrubelu kožu, zapušene pore i nove akne!

Povezano: 5 najvećih grešaka koje vam uništavaju kožu lica

Nega ujutru

Pošto vaša koža nije mogla da se samoobnavlja tokom noći (da se rešava mrtvih ćelija kože), to morate ujutru učiniti za nju! Najpre uz pomoć nežnog čistača ili ulja za čišćenje lica, u potpunosti ulonite šminku, i potom uradite blagi piling lica. Nakon toga, ispoštujte skin-care rutinu u potpunosti: tonik, serum pa krema.

piling za lice

Ukoliko ste se probudile sa crvenom kožom, nanesite umirujuću masku za lice na bazi aloe vere, pantenola, bisabolola…

Naša preporuka je Skinology DERMA CALM umirujuća krem-maska sa agranom i bisabololom.

Ako vam je koža ujutru “podivljala” posle noći sa šminkom, nanesite glinenu masku za masnu kožu, koja će pokupiti višak masnoće i smanjiti upalne procese.

Mi vam predlažemo Skinology SKIN RESCUE masku za lice sa ihtiolom i niacinamidom.

Pročitajte još i: Spavanje sa šminkom na licu loše je za zdravlje kože

error: Content is protected !!