Spavanje sa šminkom na licu loše je za zdravlje kože

Pretpostavljam da znate da ne treba da spavate sa šminkom na vašem licu. Nakon što vam lepotica.rs otkrije negativne strane spavanja dok ste našminkani, postaćete veoma oprezni i skidaćete korektor, maskaru, puder, ruž i ostale proizvode za ulepšavanje sa svog lica pre nego što odete na spavanje.

Negativne strane spavanja dok ste našminkani

Ako ne skinete šminku pre nego što odete u krevet, na vašem licu će ostati naslage prljavštine i mrtvih ćelija kože, koje će začepiti pore, a mogu dovesti i do pojave bubuljica. Redovno čišćenje i piling lica važni su za zdravlje vaše kože jer otkrivaju nove ćelije kože i omogućavaju joj prirodni proces ozdravljenja. Enzimskim pilingom se obezbeđuju mekoća, glatkoća i dugotrajna hidratacija te koža lakše upija aktivne materije iz maske i kreme.

Skidanje sminke pre spavanja

Ukoliko imate akne, a redovno se šminkate, čišćenje lica pre odlaska na spavanje treba da bude vaš ritual. Za one koji imaju masnu kožu i bubuljice, spavanje sa šminkom na licu može pogoršati stanje kože. Ako imate kožu sklonu pojavi akni, ostavljanje šminke preko noći na koži može dovesti do ozbiljnije kožne infekcije jer šminka često sadrži nadražujuće materije u sebi, poput boje ili parfema.

Vaša koža će izgledati starije jer prljavština i ostaci šminke na licu dovode do pojave bora, mitesera i prevremenog starenja vašeg lica.

[adsense_inserter id=”12825″]

Maskara i ajlajner neće dovesti do pojave bora, ali će završiti na vašem jastuku ili u očima. Doći će do iritacije očiju i pojave crvenila/ konjunktivitisa ili do začepljenja žlezda na kapcima što je idealno tlo za pojavu bakterija i očnu upalu.

Kada spavate sa šminkom na licu ne dajete vašoj koži priliku da se oporavi. Što više noći provedete spavajući dok ste našminkani, veću ćete štetu naneti vašoj koži. Čak i kad ste veoma umorni, bar se umijte pre odlaska u krevet ili držite sredstvo za skidanje šminke nadohvat ruke.

Naša preporuka su Cleanic vlažne maramice za skidanje šminke sa micelarnom vodom.

mara
Za više informacija, kliknite na sliku.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!