Tonik za skalp – Kako vam može pomoći za masnu kosu?

tonik za skalp

Tonik za skalp je jedan od onih proizvoda za koje ste sigurni da se koristi samo u salonu, kao de profesionalne nege. Ipak, ako patite od masne kose, sklone peruti, znajte da je tonik ili losion za skalp jedan od proizvoda koji ćam umnogome pomoći, da se rešite ovih problema. Zato u nastavku pročitajte koje su prednosti tonika za skalp ako imate masnu kosu, i kako ga možete napraviti i same!

Tonic za skalp je sjajan dodatak za negu masne kose sklone peruti, jer će ne samo održati teme čistim, već će vam pružiti i ugodno hlađenje i masažu!

Šta je tonik za skalp?

Tnik za skalp je proizvod koji postoji veoma dugo, a koristio se najviše u profesionalnoj nezi pedesetih godina prošlog veka. Od tada, tonik za skalp je prešao dug put kako bi to danas bio must-have proizvod za sve vlasnice masne kose! Tonik za skalp sadrži pročišćavajuće i rashladjujuće sastojke, poput hamamelisa, mentola, žalfije, i drugih biljaka, koje balansiraju rad lojnih žlezda na skalpu. Osim toga, većina njih sadrži i alkohol, koji ima ulogu da poveća isparavanje ovih supstanci za kože glave.

tonik za masnu kožu glave

Kako se koristi tonik za skalp?

Tonik za kosu je najlakše aplicirati u sprej-bočici, kojom treba poprkasti čisto teme, neposredno posle pranja i nege kose, a pre sušenja. Idealno je da tonik utrljate prstima, i pružite skalpu masažu, koja će pokrenuti krvotok. Koristite ga jednom do dvaput nedeljno, u funkciji odmašćivača temena.

Povezano: 3 iznenađujuća razloga zašto vam se kosa masti

Druge uloge tonika za skalp

Tonik za skalp takođe vlaži i hidrira isušeno teme, pomaže kod peruti, pucanja krajeva i mršenja kose. Postoje i tonici na bazi mentola, koji pružaju ugodan osećaj rashladjivanja!

Kako da sami napravite tonik za skalp?

Sastojci:

  • 120 ml rastvora hamamelisa
  • 12 kapi eteričnog ulja ruzmarina
  • 12 kapi eteričnog ulja mente
  • 12 kapi eteričnog ulja lavande
  • 12 kapi eteričnog ulja čajevca
masaža skalpa

Priprema:

U bočicu za raspršivačem zapremine oko 120 ml, pomešajte hamamelis i eterična ulja. Veoma dobro izmućkajte bočicu, da se sastojci sjedine. Poprskajte čisto oprano teme i umasirajte nekoliko minuta, posle šamponiranja. Pustite da odstoji na temenu i potom isperite. Potom nanesite regenerator ili masku za kosu.

Ukoliko više volite kupovne proizovde, koji su savršeno formulisani, mi vam predlažemo da probate Subrina Professional Massage Lotion sa mentolom, koji odmašćuje kosu i hladi teme!

losion za masnu kosu

Pročitajte još i: 5 načina da se izborite sa masnom kosom tokom zime

error: Content is protected !!