5 načina da se izborite sa MASNOM kosom tokom zime

Hladno vreme napolju i suv vazduh u zatovrenom prostoru mogu uništiti vašu kosu, dovodeću do problema poput lomljenja dlake, cvetanja krajeva, i – masne kose. Pojačano mašćenje kose je jedan od najtipičnijih zimskih beauty problema, koje uzrokuju faktori poput: nošenja kape, preteranog stilizovanja, isušivanja skalpa itd. Zato u nastavku pročitajte kako da se izborite sa masnom kosom tokom zime!

Kada je vreme veoma hladno, verovatno nosite vunenu kapu ili kapuljaču, koja vas štiti od zime. Ujedno vaša kosa se pojačano znoji i proizvodi višak sebuma. Sebum sadrži dosta voska, koji postaje tečniji da toplijim temepraturama, tako da se pod kapom, kosa pojačano masti. Zato upotrebite ove trikove kako bi vaša zimske frizura bila sveža i lepršava duže vreme!

5 načina da sprečite pojačano mašćenje kose tokom zime

1. Regenerator nanosite samo na krajeve

Nanošenje regeneratora na celu dužinu kose, posebno ako to radite od skalpa, može veoma otežati vašu kosu i učiniti je masnom već dan posle pranja. Zato ako imate problema sa pojačanim zimskim mašćenjem kose – nanosite regenerator samo na krajeve. To će održati vašu kosu laganom i lepršavom mnogo duže.

Predlažemo regenerator koji kosi daje volumen, poput Subrina VOLUME regeneratora.

Girl Washing Hair

2. Koristite bebi puder umesto suvog šampona

Bebi puder je trik za eliminisanje viška masnoće iz kose tokom zime. Zamenite vaš suvi šampon sa bebi puder tako što ćete posuti malo količinu praha na koren kose i dobro utrljati. Idealno je da ga nanosite uvee pre spavanja, kako biste mu dozvolili da se “setuje” toikom noći. Ujutru će vaša kosa izgledati čisto i matirano – bez viška sjaja.

3. Izbegavajte da dodirujete kosu

Najlakši način da sprečite mašćenje kose tokom zime je da je prosto – ne dirate rukama. Vrhovi prstiju, kao i lice, proizvode sebum, koji tako prenosite na kosu. Zato držite ruke podalje od kose, ne igrajte se sa njom, i odlučite se za frizure koje sklanjaju kosu sa lica.

beautiful woman touching her hair

4. Pametno češljajte kosu

Važno je da izbalansirate navike češljanja kose. Nedovoljno češljanje sprečava da se prirodna ulja sa skalpa rašire po dlaci, tok preterano češljanje stimuliuše dodatnu proizovdnju sebuma. Zato se obavezno očešljajte ujutru i uveče, i redovno čistite pribor za češljanje.

Povezano: Zimska nega kose – sve što treba da znate

5. Klonite se peglanja kose

Probajte da ne koristite peglu za kosu, tokom zime, ako vam se ona pojačano masti. Kovrdžava kosa ima veći volumen u korenu, koji je sprečava da se pojačano masti. Zato je idealno da ne ispravljate kosu tokom zime, da biste joj omogućili duži svežinu.

Pročitajte još i: 3 iznenađujuća razloga zašto vam se kosa masti – nećete verovati!

error: Content is protected !!