Vreme je da bacite lak za nokte

Kao i većina kozmetičkih proizvoda i lak za nokte ima rok trajanja. Verovatno u kući imate kutiju ili policu punu lakova koje ne koristite. Imate svoje omiljene nijanse za izlazak, lak za svaki dan i pregršt lakova koje ste i zaboravili da posedujete.

Lepotica.rs vam otkriva savete koji će vam pomoći da imate uvid kada je vreme da se rešite lakova za nokte koji skupljaju prašinu, ali i kako da vam lak traje duže. Pročitajte članak, a potom sredite svoju kolekciju lakova za nokte.

Da li je vaš lak za nokte za bacanje?

1. Proverite pakovanje

Najvažnija stvar je da proverite period nakon otvaranja proizvoda, odnosno laka za nokte. To možete proverite na pozadini boce, na samoj kutiji u kojoj dobijete lak za nokte ili pitajte u prodavnici radnicu na prodajnom pultu.

Simbol perioda nakon otvaranja sadrži broj i slovo, npr: 12M što je oznaka za 12 meseci. Obično ćete pronaći simbole 12M ili 24M, što znači da za 12, odnosno 24 meseca treba da bacite vaš lak za nokte. Zapišite na bocu ili kutiju pakovanja datum kada ste otvorili lak i nakon 12, odnosno 24 meseca treba da bacite bočicu jer je vašem laku za nokte istekao rok, odnosno period nakon otvaranja.

lak za nokte pakovanje

 

2. Pokušajte da osvežite formulu

Ako se tečnost laka razdvaja, to ne mora nužno da znači da mu je prošao rok trajanja i da ga ne možete koristiti za manikir. Neke nijanse lakova za nokte zahtevaju agitaciju, odnosno povremeno mešanje, zbog toga u nekim bočicama možete pronaći dve srebrne kuglice koje pomažu da se tečnost poveže. Ako se i posle mućkanja tečnost laka brzo razdvaja, možda je ipak došlo vreme da ga bacite.

lak za nokte

 

3. Obratite pažnju na izgled i miris laka

Kao i svi drugi kozmetički proizvodi, i lak za nokte treba baciti ukoliko ima neprijatan miris i ako je izgubio svoju fabričku boju. Važno je da nakon svakog korišćenja laka za nokte dobro zavrnete poklopac bočice, u suprotnom stvoriće se sitne grudvice u laku. Takođe, ako ne zavrnete poklopac dovoljno dobro posle svakog manikira, rastvarač u vašem laku može ispariti i ostaviti vas sa bocom polu-osušenog, zgusnutog laka za nokte kojeg nikakva količina razređivača ne može spasiti.

[adsense_inserter id=”12825″]

4. Proverite strukturu laka

Ako je tečnost laka za nokte gusta, lepljiva ili retka u odnosu na strukturu tečnosti kad je prvi put otvoren, vreme je da ga bacite u kantu za smeće.

lak za nokte

Kako onda da produžite rok trajanja vašeg laka za nokte?

Lak za nokte trebate čuvati na hladnom i tamnom mestu, kako biste izbegli direktno izlaganje sunčevim zracima. Ne treba ga držati u frižideru jer to neće produžiti životni vek vašeg laka za nokte, a uticaće na njegovu viskoznost.

Dodavanje razređivača laku za nokte može privremeno produžiti njegov rok trajanja, ali zato će tečnost postati ređa zbog toga što u svom sastavu razređivač sadrži aceton koji može uništiti formulu laka. Takođe ćete morati naneti više slojeva kako biste dobili željenu boju.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!