Kako da vam gel-manikir traje duže na noktima?

By  |  0 Comments

Gel na noktima je omiljen od strane dama zbog mnogo razloga: brz je, otporan i traje dve do tri nedelje. Različite navike uzrokuju da nam gel traje dosta kraće nego inače. Zato, kako biste maksimalno odložile odlazak na korekciju, donosimo vam TOP savete kako da vam gel manikir traje duže, bez oštećenja.

Kada ste tek uradile nokte gelom, oni su divni, sjajni, dugački i jaki. Međutim, svakodnevnim aktivnostima možemo oštetiti manikir tako da on počne da se ljušti, da otpada u komadićima, puca ili da se podiže. Zato poslušajte naše top savete kako da se brinete o vašem gel-manikiru.

8 saveta za dugotrajnost gela na noktima

Izbegavajte antibakterijski gel za ruke

Ako ste navikle da svugde po kući ili na poslu imati bočicu gela za dezinfekciju ruku, sada kada imate gel na noktima – izbegavajte ga maksimalno. Ovaj proizvod je pun alkohola (kako bi vršio dezinfekciju), ali značajno isušuje kožu ruku, zanoktice i tkivo ispod  nokta. Takođe, može da skine top-coat i sjaj.

Izbegavajte antibakterijski gel

Redovno nanosite ulje za zanoktice

Nokte se lome i kidaju kada su suvi, a da ne pričamo o zanokticama. Kako bi vaš gel manikir izgledao prelepo i uredno, kao i prvog dana u salonu, redovno mažite ulje za zanoktice kako bi one bile meke i hidrirane.

Mi vam preporučujemo Prima NSP Ulje za zanoktice, mešavinu prirodnih ulja za najbolju negu za noktica.

Kamuflirajte okrznute vrhove

Odvlačenje pažnje sa prirodnog nokta koji viri na vrhu ispod okrznutog gela je super trik za dugotrajnost manikira. Okrznute delove kamuflirajte lakom za šljokicama na samom vrhu. Ispašće baš zanimljivo, a delovaće kao optička varka i kamuflaža.

Kamuflirajte vrhove u stilu francuskog manikira

Izbegavajte vrelu vodu

Ako ste volele vruće kupke u kadi – sada ih apsolutno izbegavajte, jer vrela voda može podići vaš gel. Zato neka vaše kupke budu kratke i ne u vreloj vodi.

Dodajte top-coat

Kako bi vaš gel izgledao lepo i sjajno kao prvog dana u salonu, svakih nekoliko dana možete dodati sloj običnog providnog top coat-a.

Naša preporuka je OPI Top Coat, za dugotrajnost i visok sjaj.

Kućne poslove radite u rukavicama

Ovo bi trebalo da je zlatno pravilo za sve dame, bez obrzira na manikir. Pogotovo važi za one koji imaju gel na noktima – hemikalije u sredstvima za čišćenje mogu oslabiti vaš gel. Zato uvek nosite gumene zaštitne rukavice kada ribate ili perete.

Rukavice za čišćenje su obavezne

Pogurajte zanoktice

Osim mazanja ulja, neophodno je da redovno gurate zanoktice drvenim štapićem kako bi izgledale uredno i lepo kao prvog dana.

Isturpijajte ivice

Ako se ivice vašeg gela okrznu, nežno ih isturpijajte, a ako fali komadić gela, zakamuflirajte to lakom sa šljokicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!