8 beauty lekcija Merilin Monro – Lepota starog Holivuda

By  |  0 Comments

Kada je reč o standardima lepote starog Holivuda, nijedna žena nije ostavila toliki uticaj kao Merilin Monro. Njen zaštitini znak je platinasto plava kosa, besprekoran ten, crvene usne, i – mladež. Njena beauty rutina je deo legendi koje se prepričavaju od strane stotine žena koje su je poznavale i istraživale o njoj. Zato vam donosimo 8 beauty lekcija koje smo naučili od Merilin Monro.

8 beauty lekciija Merilin Monro

1. Štitite se od sunca

Merilin Monro je poznata po beloj koži poput porcelana sa predivnim zdravim sjajem. To je dobila skrijavući se od sunca: smatrala je da osunčana potamnela koža nije atraktivna, niti zdrava. Protivila se neumerenom sunčanju jer je želela da bude blond svugde (i po licu i telu).

Kako dobila divan sjaj kože, ispod šminke je nanosila debeli sloj vazelina ili bele Nivea kreme u limenci. Preko kože su joj nanosili 8 hour kremu Elizabet Arden, kao i lanolin i maslinovo ulje koji su delovali kao SPF zaštita. Ovo se potpuno uklapa u beauty trendove 50-ih godina.

Credit: @Collomb

2. Bebi puder kao suvi šampon

Merilin je obožavala plavu kosu, u koju se ofarbala na početku karijere. Njena nijansa platinaste zvala se „jastučnica bela“. Pošto je ovako svetla, čitav tim holivudskih frizera je održavao njenu boju, nanoseći hidrogen i blanš svake tri nedelje. Pranje kose je proredjivala kako bi očuvala boju, a između pranja je koristila bebi-puder koji je utapkalavala na koren. Super trik, koji vredi i danas!

Povezano: 5 načina da koristite puder za bebe

3. Tačno pet kapi parfema

Merlinka je između ostalog poznata i po izjavi da u krevet nosi samo 5 kapljica omiljenog parfema Chanela no. 5. Osim ovog parfema, obožavala je parfeme od jasmina i bugarske ruže, toliko, da ih je sipala u velikoj količini u svoje ledene kupke koje je praktikovala. Dakle, ova beauty lekcija nam govori da nadjemo svoj signature miris, i da se doslovno kupamo u njemu, kako bi osigurali trajnost i prepoznatljivost.

Credit: @Seba

5. Oblikovane obrve

Lepoti njenog lica doprinele su savršeno oblikovane obrve sa visokim lukom. One su „otvarale“ njeno lice, i davale mu svež i budan izgled, ali i dozu šarma. Tamne, oštrih ivica, njene obrve su bile definitivni kontrast njenoj plastinastoj kosi. Zato je ova beauty lekcija da postignete savršen oblik obrva u salonu, pa da ih pose održavate, ili da koristite šablone za savršeno iscrtan luk.

Povezano: Prirodne PUNE obrve u samo 4 koraka – video tutorijal

4. Beauty sleep na višem nivou

Za njenu lepotu je, između ostalog bio zaslužan san – lepotica je spavala od 5 do 10 sati dnevno u ekstra širokom krevetu, dok joj je za buđenje nedeljom bilo potrebno čak dva sata. Na taj način je imala potpuni vikend odmor. Pre nego što ode na spavanje, potapala je lice u činiju vrele vode. Takođe, mrzela je da spava u pidžami ili spavaćici – smetale su joj za lep san.

Credit: @Mickey540

6. Vežbajte strateški ali ne previše

Merilin Monro nije podnosila ritmičke vežbe koje su se puštale na radiju – nije volela da vežba ako je morala da ima striktni režim. Zato se pridržavala, jednostavne rutine za čvrste grudi: podizala je dva tega od 2200 gr iznad glave 15 puta u položaju „raširenog orla“, a potom sa rukama iznad glave, dok je treće ponavljanje bilo pod uglom od 45 stepeni. Ovo je praktikovala svako jutro pored kreveta.

7. Više nijansi za punije usne

Kako bi joj usne delovale punije, šminker Merlin Monro je nanosio čak 5 različitih nijansi karmina i sjaja na usne, kako bi kreirao dimenziju. Tamnije crvenu nijansu su joj nanosili na spošaljnje uglove usana, dok su svetlije utapkane na sredinu usana. Ovo je sada jako popularna tehnika dobijanja punoće usana, a njena preteča je baš Merlinka!

Credit: @

8. Paperjaste dlačice na licu

Njeno lice je uvek delovalo osvetljeno „iznutra“. Njena tajna? Paperjaste svetle dlačice na licu! Odbijala je da ih depilira, štaviše, poslužile su joj da dodatno privluku studijsko svetlo na njene jagodice. Shvatamo da je ovo ipak ekstremno za današnje vreme, zato ne morate da puštate dlačice, već streteški postavljen hajlajter može odraditi isti (i glatkiji) efekat!

Pročitajte još i: Negujte se kao princeza – Beauty rituali Kejt Midlton

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!