Prirodne pune OBRVE u samo 4 koraka – tutorijal

pune guste obrve

Obrve su više nego ikada u fokusu šminkera i beauty blogera. Trenutno su najpoželjnije pirodne, pune obrve, koje deluju gusto, a usput su savršeno oblikovane. Na taj način daju savršen okvir za vaše lice, i završni detalj vašem šminkanju. Ako vas interesuje kako da dobijete pune obrve koje izgledaju prirodno u samo 4 koraka, nastavite da čitate.

Najpoželjnije obrve: pune i prirodne

Pune obrve su veliki hit tako da je must-have komad šminke u neseseru svake moderne devojke upravo olovka ili pomada za obrve. Ako se samo njom služite kako biste popunile obrve i korigovale nihov oblik, one mogu izgledati previše veštački i oštro. Zato vam donosimo četiri koraka za kreiranje savršeno prirodnih gustih obrva koje neće izgledati nimalo veštačko.

pune prirodne obrve
Youtube/Printscreen

Tutorijal za pune prirodne obrve

1. Odredite željeni oblik obrva

Najpre obrve dobro iščetkajte tzv. “spuli” četkicom koja izgleda kao četkica od maskare, kako biste podigle sve one spuštene dlačice. Potom, uzmite olovku koju čete prisloniti uspravno na vašu nozdrvu, paralelno sa nosem sve do početka obrva. Vrh olovke će vam pokazati gde bi trebalo da počnu vaše idealne obrve. To mesto obeležite sa četkicom i malo tečnog korektora.

Zatim, olovku položite dijagonalno, dodirujući nozdrvu, tako da prolazi preko vaše zenice oka. Ta tačka je mesto gde obrva treba da bude najviša. Takođe markirajte tu tačku korektorom. I na kraju, olovku prislonite na nozdrvu a njen kraj pomerite sve do spoljašnjeg ugla vašeg oka – to je mesto gde vaša idealna obrva treba da se završi.

oblik obrva
Youtube/Printscreen

Tankom uglastom četkicom na koju ste naneli korektor sada spojte ove tačke, formirajući oblik idealne obrve za vaše oko. Regija obeležena korektorom predstavlja mesto gde ćemo počupkati sve dlačice koje štrče van ovog “idealnog” oblika.

Mi vam preporučujemo City Color tanku uglastu četkicu za obrve.

2. Počupkajte višak dlačica pincetom

Pincetom počupajte sve dlačice koje su prekrivene korektorom. Ovako oivičena regija sprečiće da počupamo više ili manje nego što nam treba. Nakon što ste završili čupkanje, obrišite tečni korektor vlažnom maramicom i pređite dalje na popunjavanje obrva.

3. Popunite obrve olovkom

Na isti način kao sa korektorom, sada olovkom za obrve obeležite početak, vrh i kraj vaših obrva. Olovkom počnite da popunjavate obrve kratkim potezima od početka do vrha luka, u okviru nacrtanih tački. Spuli četkicom začešljajte obrve nadole, da biste mogli da ih popunite da izgledaju prirodno i kada ih začešljate na gore. Svako malo prođite spuli četkicom čisto da proverite da niste preterali sa iscrtavanjem. Potom istim kratkim potezima olovkom iscrtajte regiju od vrha luka do kraja obrve.

popunjavanje obrva
Youtube/Printscreen

Četkicom na koju ste naneli malo korektora “počistite” ispod obrve, kako biste dobili oštrije i preciznije ivice i bolje definisane obrve.

Naša preporuke su fenomenalne City Color olovke za obrve dostupne u čak 6 nijansi.

4. Fiksirajte obrve gelom

Kako vaše isctane obrve ne bi delovale veštački ravne, dodajte na samom  kraju gel za obrve u boji. Najbolji je onaj koji sadrži mikrovlakna, koja će se prikačiti na vaše dlačice i napraviti da deluju gušće i prirodnije. Na kraju blago iščetkajte obrve nagore sa spulijem, i to je to: vaše obrve su pune, guste i deluju prirodno.

Video tutorijal za oblikovanje prirodnih punih obrva pogledajte ovde:

Povezano: TOP vodič za savršene obrve – ovo sigurno niste znale!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!