TOP vodič za savršene obrve – ovo sigurno niste znali!

By  |  0 Comments

Da bi obrve bile savršene trebalo bi da se pažljivo neguju. Duži period su guste obrve najveći hit u svetu lepote, a mnoge celebrity ličnosti, koje viđamo na crvenom tepihu, najbolji su primer ovog beauty trenda. Ove magične trikove biste trebali da pratite ako želite da imate savršene obrve bez mnogo muke.

Obrve mogu promeniti celokupan izgled lica te je veoma bitno da budu lepo oblikovane. Nakon što vam otkrijemo kako da dođete do savršenih obrva, nećete preskakati ovaj korak u vašoj rutini ulepšavanja.

Oblik obrva

Prilikom određivanja idealnog oblika obrva za vaše lice, fokusirajte se na 3 osnovne tačke – početak obrva, luk obrva i završetak obrva. Obična olovka će vam pomoći da odredite oblika obrva. Početak obrva je mesto gde se vrh olovke spaja sa obrvama kada je prislonite okomito uz nos tako da olovka dodiruje unutrašnji ugao oka. Luk obrva je mesto gde se olovka seče s obrvama kada je prislonite od vrha nosa preko obrva, odnosno kroz centar oka. Završetak obrva ćete odrediti postavljanjem olovke dijagonalno od nosa do spoljašnjeg ugla oka.

obrve

Pogledajte i: Prva pomoć za obrve koje ste previše počupali!

Debljina obrva

S obzirom da su obrve važan detalj svakog lica, trebali biste odrediti koja debljina obrva će lepše uokviriti vaše crte lica i istaći pogled – tanke ili deblje. Kod ovog koraka do savršenih obrva najbolje je da se vodite prirodnim izgledom obrva – deblje na početku, lagano se stanjuju kako idete prema kraju obrva. Takođe, debljinu obrva biste trebali prilagoditi i fizionomiji vašeg lica, odnosno deblje obrve lepše stoje osobama koje imaju visoko čelo, a tanke obrve će vizuelno ublažiti problem ukoliko vam je nisko čelo.

Preporučujemo vam visokokvalitetnu pincetu sa zakošenim ivicama kojom ćete čak i najmanje i najtanje dlake zahvatititi sa lakoćom.

pin

Za više informacija, kliknite na sliku.

Održavanje obrva

Kada odredite oblik i debljinu obrva, sledi čupanje dlačica iz korena i to suvišnih dlačica s donje strane obrva tako da krenete od početka prema kraju obrva. Prvi korak prilikom održavanja obrva je da počešljate dlačice prema gore te brzim pokretima i u smeru njihovog rasta počupajte one koje strše pazeći da ne narušite prirodni izgled obrva. Udaljite se od ogledala kako biste proverili kako ste obavili posao. Predugačke dlačice s gornje strane obrva skratite makazicama.

DIY gel za obrve

Pogledajte i: DIY gel za neposlušne ili kovrdžave obrve!

Popunjavanje obrva

Završni korak na putu do savršenih obrva je popunjavanje obrva na kritičnim mestima gde su obrve proređene. Pune, jasne i definisane obrve možete popuniti olovkom za obrve sa četkicom Ebony ili senkom za obrve u dve boje koja je nijansu svetlija od boje vaše kose (za plavuše važi obrnuto) ili pomoću pudera. Kako biste naglasili oblik obrva i uklonili eventualne greške prilikom popunjavanja obrva, oko obrva nanesite korektor. Kada postignete savršen oblik obrva, da bi začešljane dlačice što duže ostale netaknute, dodatno ih stilizujte pomoću gela za obrve.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!