Prva pomoć za obrve koje ste previše počupali

By  |  0 Comments

Svima nam je poznata situacija kada zapostavimo čupanje obrva pa mislimo da ih možemo srediti na brzinu i na kraju preteramo. Ako ste se našli u ovoj situaciju, nadamo se samo da niste nastavili sa čupanjem obrva kako biste ih izjednačili. Ili ipak jeste pokušali da popravite neželjenu situaciju? Ne brinite, donosimo vam trikove kojima se možete poslužiti da napravite korekciju kako biste umanjili štetu, ali i uputstva kako da održavate urednim prirodne obrve.

Ranije se smatralo nemogućim ispraviti grešku koju ste napravili prilikom čupanja obrva, a danas postoje vrlo jednostavna i efektna rešenja.

Spas za obrve koje ste previše počupali

Za početak, ako često ponavljate istu grešku, pronađite kozmetičara kod koga ćete ići redovno – svakih 4 do 6 sedmica – kako biste vratili oblik vaših obrva u željeno stanje. Profesionalac će vam odrediti i urediti područja obrva koja ne treba da dirate najmanje 4 meseca, ali i sugerisati koje dlačice slobodno možete počupati kad god želite da ih sami sredite. Takođe, tražite da vam da ogledalo kako biste mogli da pratite svaki njegov potez i primenite sve što ste videli prilikom sledećeg samostalnog uređivanja obrva.

Povezano: DIY gel za neposlušne ili kovrdžave obrve!

Osim što vam je vreme prijatelj kada previše počupate obrve, dobar saveznik vam je i ricinusovo ulje koje bi trebalo nanositi na praznine koje izgledaju kao da nikada neće ponovo narasti. Svako veče nakon čišćenja lica, ali pre nanošenja proizvoda za negu kože lica – kako ne biste stvorili barijeru između formule i vaše kože, nanesite ricinusovo ulje u nekoliko slojeva (pomoću četkice od stare maskare) na vaše obrve. Osim što će ubrzati rast vaših obrva, riciunusovo ulje će vašim dlačicama dati zdrav izgled i poboljšati teksturu.

Odličan saveznik za rast novih obrva ali i trepavica je i Contour Eyelash & Eyebrow care serum, koji predstavlja mešavinu prirodnih ulja ricinusa i badema i vitamina A, D i E poboljšava rast trepavica i obrva, neguje i regeneriše. Takođe vam predlažemo i: Eveline Serum za negu trepavica 8 u 1 i Eveline Lash Booster, serum za negu trepavica sa arganovim uljem.

Selection_032Selection_033Selection_034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S obzirom da šminka može da prekrije nedostatke, najbolje opcije za popravljanje previše počupanih obrva su korektor i hajlajter u nijansi vaših prirodnih obrva jer će suptilno prekriti nove dlačice koje rastu a ne želite da ih drugi vide, ali i kamuflirati eventualne rupe i učiniti vaše obrve punijim. Pazite samo da ne prelazite granice sadašnjih obrva.

A ako vam vidljivo nedostaju dlačice, olovka ili senka za obrve to uvek bez problema može nadoknaditi.

olovke-za-obrve

Selection_036

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!