5 prirodnih ulja idealnih za skidanje šminke

ulja za skidanje šminke

Skidači šminke koje možete naći u drogerijama su često puni hemikalija: konzervanasa, veštačkih boja, mirisa i alergena. Ako imate osetljive oči i izbegavate ove proizvode – šminku ipak morate skinuti nečim! Zato vam u nastavku predlažemo 5 najboljih prirodnih ulja za nežno ali efikasno uklanjanje šminke!

Za razliku od većine kupovnih skidača šminke, prirodna ulja ne sadrže konzvervanse, veštačke mirise, boje, alkohol i druge štetne sastojke, tako da su bezbedna alternativa micelarnoj vodi ili mleku. Osim toga, ona ujedno pružaju ishranu i hidrataciju kože, dok istovremeno tope i uklanjaju čak i vodootpornu šminku.

Čista biljna ulja za skidanje šminke – TOP 5 najefikasnijih

1. Maslinovo ulje

Najjednostavnije ulje koje svi imamo u kući – maslinovo ulje je bogato omega masnim kiselinama i oleatima koje veoma efikasno topi šminku, a ujedno neguje i hrani kožu, vraćajući joj elastičnost. Imajte na umu da je maslinovo ulje pogodnije za suvu i normalnu kožu, pre nego za masnu. U njega možete dodati kap eteričnog ulja čajnog drveta za temeljno čišćenje kože, ako ste skloni aknama i upalama.

Povezano: Nikad više crno oko očiju – najefikasniji načini za skidanje vodootporne maskare!

ulja za skidanje šminke

2. Kokosovo ulje

Ono je veoma nežno za kožu, i veoma je poznati kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke. Čak i ako niste fan uljanog osećaja na koži, kokosovo ulje nije premasno i prebogato, tako da može poslužiti i za uklanjanje najtežih dugotrajnih karmina i ajlajnera koji su vodootporni. Samo ga rastopite medju prstima i istrljajte lice – sva šminka će spasti za jedan minut!

Povezano: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože

3. Bademovo ulje

Bademovo ulje sadrži dragocene vitamine E i K i postiče elastičnost kože. Hrani i hidrira kožu u isto vreme, a koristile su ga čak i naše bake, svesne njehovih blagodeti. Zato je odličan izbor za uklanjanje šminke. Osim toga – slobodno ga ne štedite, jer nije skupo!

Mi vam predlažemo super povoljno Essentials Čisto biljno ulje badema.

Bademovo ulje

4. Arganovo ulje

Ulje dragocene biljke argana je idealno ulje za zrele tipove kože (posle 40-e godine). Prebogato je vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama koje kožu snabdevaju vlagom i mekoćom. Dubinski revitalizuje kožu, zato je savršen izbor za sve dame sa suvom i zrelom kožom. Samo imajte na umu – da ovo ulje nije jeftino, jer je za 1 l ulja, potrebno oko 120 kg plodova argana.

Naš predlog je Essentials čisto biljno ulje argana.

5. Ulje grožđanih koštica

Ulje grožđanih koštica takođe posedujete u kuhinji – a savršeno je za uklanjanje šminke sa masne kože i kože sklone aknama. Bogato je vitaminom E i deluje protiv upala, crvenila i zaceljivanja akni. Tako da – ako mislite da će vam ulje zapušiti pore .- probajte da uklonite šminku uljem grožđanih koštica.

Pročitajte još i: DIY sredstvo za skidanje šminke

error: Content is protected !!