Kako se pravilno čiste veštačke trepavice posle nošenja?

veštačke trepavice

Ne možemo poreći činjenicu da veštačke trepavice čine veliku razliku za naš beauty izgled. Bilo da ste u raspoloženju na pune, prirodne trepavice, ili preferirate dramatičniji pogled, onaj savršeni par trepavice će odraditi posao za vas. Ako ste možda navikle da veštačke trepavice bacate odmah posle upotrebe – znajte da je to pogrešno! Jedan par veštačkih trepavica možete koiristiti i do 10 puta, samo ukoliko pažljivo brinete o njima i redovno ih čistite. Pitate se kako? Otkrivamo vam to u nastavku!

Čišćenje veštačkih trepavica – step by step

#1: Operite ruke

Pre nego što krenete da skidate veštačke trepavice sa očiju, od izuzetne važnosti je da prvo dobro i temeljno operete ruke. Ne želite da nikakva masnoća ili prljavština završi na vašim trepavicama.

#2: Uklonite lepak sa tračice

Sledeći korak je da najpre uklonite ostatke lepka sa tračice vaših trepavica. Najlakši način je da to uradite pincetom. Nežno povucite lepak dok se ne skine. Ukoliko je lepak izuzetno tvrdokoran, upotrebite uljani skidač šminke i štapić za uši.

Povezano: Kako da zalepite veštačke trepavice bez problema?

čišćenje trepavica

#3: Očistite veštačke trepavice

Sada kada je lepak uklonjen, vreme je da očistite dlačice večtačkih trepavica. Ovaj korak će ukloniti i ostatke šminke koji su možda završili na njima (posebno maskara, ako je nanosite preko veštačkih trepavica).

Postavite par trepavica na papirni ubrus i potom natopite tufer micelarnom vodom i nežno prebrišite koren veštačkih trepavica i same dlačice, kako biste uklonili svu masnoću, šminku i prljavštinu.

EXTRA SAVET: Ako nosite trepavice od dlačice kanadske kune (mink lashes), ne koristite skidač šminke ili micelarnu vodu, već ih samo nežno prebrišite mokrim štapićem za uši.

Povezano: 10 trikova koji će vam koristiti ako nosite veštačke trepavice

#3: Nakvasite trepavice

Ovo je dodatni korak predostrožnsti kako biste bili sigurni da su vam trepavice u potpunosti čiste. Uzmite malu posudu tople vode i potopite još jedan štapić za uši u vodu, i prebrišite dlačice veštačkih trepavica od korena do vrha. Kada ste zadovoljni sa čistoćom, ostavite ih na papirnom ubrusu da se osuše.

#5: Naprskajte ih alkoholom

Sada kada su vaše veštačke trepavice lepe i čiste, vreme je da ih dezinfikujete. Pošto sve što ide oko očiju može biti razvojno tlo za bakterije, ovaj korak ne treba da preskočite. Lagano poprskajte vaše veštačke trepavice alkoholom i ostavite da se osuše na vazduhu.

veštačke trepavice

#6: Spakujte vaše trepavice

Čestitamo – došli ste do cilja! Pošto ste ih savršeno očistili, vreme je da ih pravilno uskladištite. Jednostavno ih položite u kutijicu u kojoj su i došle, i postavite ih u originalni položaj, kako ne bi izgubile oblik.

Koliko puta možete koristiti isti par trepavica?

Koliko puta možete koristiti i čistiti jedan isti par veštačih trepavica, zavisi od vrste koju koristite. Veštačke trepavica od sintetičke dlake mogu se koristiti do 5 puta, a one od prirodne, ljudske dlake – do 10 puta.

Ukoliko koristite mink veštačke trepavice (od dlake kanadske kune), njih možete najduže koristiti – čak do 20 puta! Ako se dobro brinete o veštačkim trepavicama, ovo ulaganje u brigu i negu oko njih zaista vredi!

Pročitajte još i: Odaberite veštačke trepavice prema obliku oka!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!