Najnoviji “Coquette” make-up trend sa TikTok-a odaje maksimalnu ženstvenost i flert

coquette makeup
Instagram/Printscreen

Ne znamo za vas, ali mi ne možemo odoleti velikom TikTok trendu, a posebno onom koji je sladak i “flirty” kao što je to #CoquetteMakeup. Ova koketna estetika je privukla veliku pažnju na TikTok-u i prethodne godine. Ovaj stil šminkanja podrazumeva da prigrlite ženstvenu energiju, romantizujete vaš život i probudite nežnu devojčicu u vama. Sada je #coquettemakeup uzburkao i make-up svet, jer se oslanja pretežno na rumenilo, kao glavni proizvod za šminkanje. U nastavku saznajte sve o ovom trendu.

“Coquette” make-up trend: Flertovanje šminkom?

Ovaj super slatki, lagani stil šminkanja svako može postići, a rumenilo je glavna zvezda ovog trenda. “Coquette” trend se preselio sa TikTok-a u svet poznatih, pri čemu smo zapazili Hailey Biber i Lizzo da eksperimentišu sa ovim načinom šminkanja.

Šta znači reč “coquette” (koketa)? Kao što je opisano u Oksfordskom rečniku, koketa je žena koja flertuje. Ovaj termin je bio čest u 18. i 19. veku, nakon čega su žene promenile njegovo značenje, i od promiskuitetnog (što je značenje ove reči u francuskom jeziku), promenile su ga u koketno. Lagano treptanje žena, dok ih udvarač gleda, bio je jedani način da ponovo povrate svoju ženstvenu moć.

@zoekimkenealy coquette makeup tutorial! This is based on the infamous art of seduction book 😅 I love the archetypes laid out and thought each one would be an interesting makeup look in a series. #coquette #coquettemakeup #coquetteaesthetic #artofseduction #artofseductionseries #madisonbeermakeup #madisonbeermakeuptutorial ♬ Photo – RICEWINE

Ovo je glavna vibracija kojom “coquette” šminka zrači. Što se tiče izgleda, ovaj trend spaja dve suprotne vibracije: nevinost i strastvenost. Jarko ružičastiu obrazi, sa strastvenim ajlajnerom, kako vaša simpatija ne bi mogla da skloni pogled sa vas. Ovaj stil flertuje, sladak je i neodoljiv. Zato, zaronite u dubine vaše ženske entegije, dodajte malo zavođenja i dobile ste inspiraciju za ovaj stil šminkanja!

Kako da postignete šminkom “coquette” trend?

Znamo da je ova boja kliše, ali kada pomislimo na super-ženstvenu šmiku, samo jedna boja nam pada na pamet, a to je pink. Dakle, neka vam ružičasta boja bude centralna tema: roze rumenilo, soft pink senka, i sjajna koža. Pink monohromatska šminka je i inače u trendu.

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Koža

Kada je reč o koži, ona treba da bude sveža i “dewy”, zato se odlučite na puder srednje pokrivne moći, sa prirodnim, blistavim finišem kože. Lagani puderi su odlični za ovaj make-up look jer se lako nadograđuju. Kremasti hajlajter je uvek dobra ideja. Rumenilo je centralni deo ovo trenda, zato definitivno nemojte preskakati ovaj korak. Pronađite pigmentovanu formulu i nanesite jaena jagodice, za skulpturirani, ružičasti sjaj. Takođe se možete odlučiti za “drapirani” izgled rumenila, što znači da ga nanesete od jagodica, sve do slepoočnica i obrva.

Povezano: Praškasto, tečno ili kremasto rumenilo – kako da ga odaberete?

Oči

Što se tiče očiju, trebalo bi da ih naglasite tankim crnim “winged” ajlajnerom i XXL veštačkim trepavicama. Odlučite se za “siren” eyeliner look, jer ćete ovako naglasiti unutrašnji i spoljašnji ugao oka, za dodatni sexy pogled. Trepavice bi trebalo da budu rastresite, pufnaste i romantične. Odlučite se za “flirty” par veštačkih trepavica ili onih individualnih za spoljašnji oka i dobru maskaru. Perlasti momenat je veoma popuaran na TikTokću, zato budite kreativne i nalepite neki biser ili kristal u unutrašnji ili spoljšanji ugao oka, kako biste “izdigle” ceo look.

Usne

Za ultimativni poljubac kokete, usne bi trebalo da izgledaju puno i sočno, a sve ostalo je na vama. Možete iscrtati usne liplajnerom, i staviti sloj blistavog balzama u boji, ili učiniti sve super jednostavnim, uz lip tint. Neka to bude u bojama ružičaste ili bobičate boje.

Kosa

Nijedan make-up look nije kompletan bez frizure, zato vam donosimo “coquette” hair inspriaciju. Trake i mašne donose ovaj vajb, bez puno truda.

Pročitajte još i: 3 saveta kako da istaknete donje trepavice za “doll” efekat

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!