Novi HAIR trend: Da li ste čule za konturisanje kose?

konturisanje kose


Svaka od nas je do sada savladala tehniku kontuiranja lica šminkom, ali da li ste čule za konturisanje kose? Ne, ovaj novi hair trend nema veze sa šminkom, već se radi o profesionalnoj usluzi nijansiranog farbanja, koje se zasniva na pažljivoj postavci boja oko lica. Na taj način, uz igru svetlosti i senke, možete blago vizuelno izmeniti oblik lica, tako što ćete naglasiti najbolje crte lica i prirodni ton kože, bez ikakve šminke!

Šta je konturisanje kose?

Konturisanje kose je tehnika kolorizacije koja kombinuje tehnike slobodnog farbanja rukom i pramenova. Važno je i pažljivo pozicioniranje tonova i dubine boje oko lica. Na taj način dobijamo “hajlajtovanje” i senčenje određenih regija lica. Tamniji tonovi stvaraju senke i koriste se da se suzi ili skrati oblik lica, tok svetliji tonovi produžavaju lice, tako što reflektuju svetlost.

Pažljivo nanošenje boja i odabir komplimentarnih tonova kreiraju optičku iluziju i čine lice definisanim, a određene crte lica naglašenim.

Povezano: Pramenovi u kosi – razlike: na foliju vs. balayage vs. foilage

Koji proizvodi se koriste za konturisanje kose?

Za razliku od raznih boja kose koje možete postići kupovnom farbom, konturisanje kose zahteva profesionalnu ruku. Ovo je iz razloga što ne postoji jedinstvena kombinacija boja za sve, već kolorista pažljivo procenjuje vaše lice i kose pre započinjanja kolor seanse.

Kolorista će vam onda preporučiti najbolju kombinaciju boja i stila za konturisanje kose koje će pristajati baš vašem licu. U zavisnosti od oblika lica, konturisanje nam dozvoljava da stvorimo ovalnu iluziju lica, koja se smatra najidealnijom kada je reč o crtama lica.

Konturing kose prema obliku lica

Okruglo/četvrtasto lice

Kako bi izdužio okruglo ili četvrtasto lice, kolorista će posvetliti gornji deo kose i krajeve, koristećić tehniku slobodne ruke. Senka i dubina će se pozicionirati na stranama lica, uz tamniju nijansu. Svetlina vrha glave i senčenje oko strana, učiniće da lice izgleda tanje i konturisano.

Povezano: Pronađite pravu frizuru za svoj oblik lica

Dugačko lice/dijamantski oblik/pravougaono lice

Kako bi kolorista proširio bilo koji oblik ovih tipova lica, najpre će koren i malo ispod njega učiniti tamnijim, da bi stvorio senku na vrhu glave i oko linije vilice. Jedan svetli pramen oko lica će uokviriti formu, a svetliji delovi kose ispred ušiju sa ombre efektom će vizuelno izdužiti lice, kako bi delovalo ovalnije.

Srcasti i trouglasti oblik lica

Kako bi kolorista omekšao oblik brade bez prošiviranja čela, koristiće se tamnija boja na vrhu glavu i kruni, a svetliji delovi tehnikom slobodne ruke na sredini dužine i krajeva. Sekcije oko linije kose će se takođe posvetliti, kako bi se “hajlajtovalo” lice. Ombre i Sombre tehnika takođe vrlo odgovara ovom obliku lica.

Kako se održava konturisanje kose?

Kombinacije ovih tehnika aplikecije boje i suptilnost nijansi znači da je ovaj stil farbanja malo zahtevan u smislu održavanja. Jedino što morate “dorađivati” u slaonu jeste smeškavanje i difuzije boje na korenu kose.

Mi vam predlažemo da, ukoliko imate pramenove, koristite šampone bez sulfata, koji će produžiti efekat sveže ofarbane kose, poput Marrakesh COLOR CARE šampona.

Pročitajte još i: Parcijalni ili potpuni pramenovi u kosi – koji će vam bolje stajati?

error: Content is protected !!