Parcijalni ili potpuni pramenovi u kosi: Koji će vam bolje stajati?

parcijalni pramenovi

Ako ste ikada razmišljali o posvetljivanju kose, sigurno je prva ideja bila izvlačenje pramenova. Za razliku od potpunog farbanja kose, pramenovi u idealan način da testirate svetliju nijansu, bez ikakve obaveze. Osim toga, pramenovi daju prelepu dimenziju i pokret jednobojnoj kosi. Sledeći izbor je da li želite parcijalne ili potpuno pramenove? Zato vam u nastavku donosimo savete kako da odaberete između ove dve vrste pramenova!

Parcijalni pramenovi – o čemu se radi?

Svi znamo za potpune pramenove, ali retko se susrećemo sa onim parcijalnim. Ova tehnika izvlačenja pramnova se zasniva na samo jednoj sekciji kose. Umesto da cela kosa dobiju dimenziju, pacijalni pramenovi se koriste da stvore suptilan izgled u zavisnosti od mesta na kojem se rade i jačine konstrasta kojeg želite.

farbanje pramenova

Parcijalni vs. potpuni pramenovi – razlika?

Glavna razlika između ove dve vrste pramenove je broj pramenova koji se izvlači u kosi. To znači da se ove dve tehnike razlikuju što se tiče rezultata koji stavaraju. Pitate se – koji je najbolji za vas? Donosimo vam odgovor!

Ako želite dratičnu promenu… potpuni pramenovi bi bili najbolji izbor. Ovo je idealna tehnika ako želite sveopšti svetliji izgled kose, bez blajhanja cele dužine.

Ako želite prirodnu dimenziju… onda su parcijalni pramenovi definitivno bolji izbor. Tražite vašem koloristi pramenovi koji su jednu do dve nijanse svetliji od vaše osnove, za najsuptilniji i najprirodniji izgled.

Ako želite jak kontrast… parcijalni pramenovi su opet rešenje. Odabirom dosta svetle nijase, vaš kolorista može kreirati jak konstrat i dimenzionalni izgled kose.

Povezano: Pramenovi koji vam najbolje stoje prema boji kose, kože i očiju

pramenovi

Parcijalni pramenovi – 3 super ideje

Bilo da vas zanimaju parcijalni pramenovi na smeđoj ili plavoj kosi, postoji bezbroj opcija kako možete da ih izvučete. Ako vam treba malo inspiracije, donosimo vam tri super ideje.

Povezano: Savršena nega balajaža – Kako da brinete o svojim pramenovima?

#1: Pramenovi koji uokviruju lice

Jedna od najpopularnijih opcija parcijalnih pramenova je upravo ova: nežni svetli pramenčići koji uokviruju lice. Postavka pramenova je, kao što možete da pretpostavite, oko lica.

#2: “Mohawk”

Još jedna popularna postavka parcijalnih pramenova je “mohawk”, inspirisana starom pank frizurom. Ali ne brinite, ova postavka pramenova nema nikakve veze sa pank frizurom! Radi se o tome da se odvoji gornji centralni sloj kose i da se pramenovi postave u njemu, a rezultat je suptilna dimenzija.

#3: Gornja polovina kose

Za one koji vole efekat koji daju potpuni pramenovi, ali ne žele tu obavezu, zatražite da vam frizer izvuče parcijalne pramenove kroz gornji sloj kose. Rezultat je ravnomerno distribuirana svetlina kose. Ovo je takođe popularna opcija i za korekciju izbledelih potpunih pramenova.

Kako biste efikasno brinuli o svetlim pramenovima, predlažemo vam da u svoju rutinu uvrstite Subrina Silver šampon protiv neželjenog žutila u kosi.

silver šampon za plavu kosu

Pročitajte još i: Pramenovi – razlike: na foliju vs. balayage vs. foilage

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!