Najnoviji make-up trend za super blistavu kožu: “Pre-highlighting”

Ovaj scenario vam je sigurno poznat – nanele ste kompletnu skincare rutinu, i vaše jagodice su dobile fantastičan prirodni sjaj. On se nažalost, potpuno istopi čim nanesete šminku preko. Kako biste ga vratili, potrebno je da nanesete iluminator ili hajlajter, ali i oni umeju da nestanu sa kože kroz par sati. Zato vam otkrivamo dobro čuvani trik profesionalnih šminkera, koji će vam pružiti prirodni sjaj, poput onog kada nanesete kremu na lice. Ovaj sjaj “isijava” kroz šminku, i naziva se “pre-highlighting”!

Blistava koža kao imperativ

Svi žele blistavu kožu, jer je to jedan od najaktuelniji make-up trendova. Kako biste postigli ovo, morate početi od nege kože: čišćenje, toniranje, piling, i hidratacija. Potom, dodajete vitamin C u rutinu nege. A ukoliko biste želeli neverovatan sjaj kože, morate posegnuti za hajlajterom ili iluminatorom, ali oni su vidljivi “iz aviona” na vašoj koži. Zato su šminkeri naišli na rešenje ovog problema, kako bi vam pružili sjaj kože iznutra!

Povezano: Kako da odaberete hajlajter prema tonu kože?

Šta je “pre-highlighting”?

“Pre-highlighting” je najnovija tehnika šminkanja, koja daje iluminirajući sjaj koji probija iz kože. A radi se o najlakšem triku ikada: koristi se tečni hajlajter, koji se nanosi na visoke tačke lica pre stavljanja tečnog pudera. Na taj način se dobija izuzetno prirodni sjaj i osvetljenost kože “iznutra”.

View this post on Instagram

A post shared by Nikki DeRoest (@nikkideroest) on

Make-up aritisti otkrivaju svoj način kako rade “pre-highlighting” i koži daju prirodan sjaj. Nakon dnevne kreme, koja će poslužiti kao lagani prajmer za kožu, treba da nanesete tečni hajlajter preko jagodica, na čelo i duž nosa, kao i malo na bradu. Potražite tečni hajlajter koji odgovara vašem podtonu kože: ukoliko ste hladnog podtona, više će vam stajati neki rozikastog podtona, a ukoliko ste topli, potražite onaj sa zlatkastim pigmentima. Sledeći korak je nanošenje tečnog pudera i korektora.

Povezano: Da li znate razliku između hajlajtera i iluminatora?

Prirodna osvetljenost kože

Na ovaj način se dobija prirodniji sjaj, a ova tehnika ujedno štedi vreme! Vaša koža će izgledati radijantno, blistavo i sjajno, kao da je pokrivena tečnim hajlajterom. Zamislite “pre-hajlajtovanu” kožu kao osunčan prozor, a vaš tečni puder kao prozirnu zavesu – na taj način se rasipa svetlost, i osvetljava vašu kožu.

Predlažemo vam dodatni sjaj u vidu praškastog hajlajtera, a za to vam preporučujemo City Color Strobing paletu sa tri hajlajtera.

paleta hajlajtera

Da li ćete isprobati “pre-highlighting” tehniku šminkanja?

Pročitajte još i: 7 trikova sa hajlajterom zbog kojih ćete ga još više zavoleti

error: Content is protected !!