Pramenovi u kosi – razlike: na foliju vs. balayage vs. foilage

pramenovi

Jedan od najlakših načina da malo “začinite” vašu prirodnu ili farbanu boju kose jeste da dodate pramenove! Vrlo su praktični: nemate obavezu da farbate celu kosu i da je održavate na komplikovan način. Naravno, pramenovi nisu “one-size-fits-all” stvar, i ako ste imalo istraživali pramenove, znate da postoji puno opcija, poput pramenova na foliju, balajaža i folijaža. Zanima vas razlika izmedju njih – nastavite da čitate!

Otkrivamo razlike izmedju najpopularnijih tehnika pramenova:

#1: Pramenovi na foliju

Folije se koriste kako bi frizer napravio one tradicionalne pramenove na kosi. Pošto je svaki pramen natopljen blanšem, potom se umotava u listić aluminijumske folije. Ovaj process razdvaja svaki pramen za više uniformisan izgled i ubrzava proces posvetljivanja kose, tako što folija zaključava toplotu. Pramenovi na foliju obično idu celom dužinom dlake – od korena ka vrhovima.


View this post on Instagram

A post shared by Changez Salon (@changezsalon) on

#2: Balajaž (balayage)

Balajaž je, kao što već znate, verovatno najpopularniji hair trend u poslednjih nekoliko godina. To je zato što ova tehnika daje puno prirodniji izgled. Proces balajaža uključuje tehniku slobodnog nanošenja boje rukom, za besprekorni, sun-kissed izgled pramenova. Balajaž obično podrazumeva tamniju ili vašu prirodnu boju korena, čineći ga lakim za održavanje!


View this post on Instagram

A post shared by CATHERINE LONG • MICHIGAN (@catherinelovescolor) on

#3: Folijaž (foilage)

Folijaž je zapravo kombinacija tradicionalne tehnike pramenova na foliju i balajaža. Ovaj proces podrazumeva da frizer ručno “oslikava” pramenove kroz vašu kosu (poput balajaža), a potom svaki umotava u listić folije (poput klasičnih pramenova). Folijađ predstavlja kombinaciju prirodnog izgleda balajaža i ubrzanog procesa koji daje folija.

Pramenovi u trendu: Chadonnay Blonde i Iced-mocha balayage


View this post on Instagram

A post shared by Mark Anthony (@markanthonyhairstudio) on

Kakvi pramenovi su idealni za vas?

Sada kada znate razliku izmedju klasičnih pramenova na foliju, balajaža i folijaža, možda se pitate za koju tehniku da se odlučite! Na kraju – sve zavisi od vašeg cilja koji želite!

Povezano: Ombre vs. Balayage – u čemu je razlika?

Hair Salon situation

Ako želite punu kosu pramenova… folije su najbolja highlight tehnika za vas. Pramenovi na foliju će vam dati uniformisan, konzistentan izgled od korena do vrhova.

Ako želite prirodnu dimenziju prelivanja… balajaž je tehnika za vas! ovaj proces daje veoma suptilnu dimenziju vašoj kosi, bez menjanja boje korena ili prejakog posvetljivanja.

Ako želite izražene, ali dimenzionalne pramenove… folijaž je ono što tražite! Pošto je ovaj proces sličan balajažu, dobićete prirodne, dimenzionalne pramenove niz dužinu. Za dodatkom folije, pramenovi će biti jači, izraženiji i svetliji.

Zanima vas kako da najbolje brinete o pramenovima – pročitajte OVAJ tekst!

Održavajte hladni ton vaših pramenova, bez neželjenog žutila uz Subrina Professional Silver šampon za kosu sa ljubičastim pigmentima!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!