Make-up trend: Kako da nacrtate pegice na licu?

crtanje pegica

Koliko bi bilo sjajno da se možete vratiti kroz vreme i da kažete mlađoj verziji sebe da ne pokriva pegice, već da ih ponosno nosi, jer 10 godina kasnije – pegice su potpuni HIT! Toliko – da ih sada crtamo po licu, poput većine beauty look-ova sa modne piste. Ovo je divna vest, ako prirodno imate pegice, ali ukoliko ih nemate – otkrivamo vam kako da ih nacrtate uz pomoć šminke, kako biste ispratili najpopularnji make-up trend trenutno!

Šta će vam trebati za crtanje pegica?

  • prajmer
  • korektor za kolor-korekciju
  • tečni puder
  • beauty blender sunđer
  • olovka za obrve u toploj smeđoj nijansi
  • puder za setovanje
  • rastresita make-up četkica
šminka

Postupak:

#1: Kreirajte savršenu podlogu

Pripremite kožu za lažne pegice uz pomoć matirajućeg prajmera za celo lice, koji će učiniti da vam šminka traje i da ne prosijate.

Povezano: Vodič kroz PRAJMERE – vrste i pravilno nanošenje

#2: Korigujte diskoloracije

Uz pomoć korektivnih korektora, prekrijte svaku vrstu tamnih krugova, crvenila, diskoloracije. Ne zaboravite da boja lososa prekriva tamne podočnjake, zelena prekriva crvenilo, žuta uklanja diskoloracije, a ljubičasta neutrališe žutilo.

#3: Nanesite tečni puder

Koristite tečni puder mat finiša, kako se pegice ne bi razmrljale, a to će se dogoditi ukoliko koristite dewy, blistavi puder. Nanesite ga uz pomoć beauty blendera na kožu i dobro utapkajte, da izgleda što prirodnije, poput vaše druge kože.

#4: Matirajte ten

Koristeći rastresitu make-up četkicu, prekrijte kožu tankim slojem transparentnog pudera u prahu, koji će da posluži kao baza za vaše lažne pegice.

#5: Nacrtajte vaše pegice

Sledeći korak je da uzmete braon olovku za obrve i nežno istačkate pegice oko nosa i po obrazima, sve to jagodične kosti. To su sve regije koje bi prirodno dobile pegice da provedete više vremena na suncu. Kada ste to uradili, nacrtajte još nekoliko pegica van te regije, kako bi sve izgledalo vrlo prirodno.

Kada ste završili sa crtanjem pegica, nežno utapkajte prstom svaku pegicu, kako biste je izblendali, za još prirodniji izgled. Pazite da ne vučete prste, jer ne želite da je razmrljate!

smeđa olovka za obrve

#6: Završite ceo look za puderom u prahu

Kako biste fiksirali pegice da se ne pomeraju tokom čitavog dana, nanesite još jedan tanki sloj pudera u prahu, sa onim što vam je ostalo na četki od prethodnog matiranja. Na taj način osiguraćete da pegice traju tokom čitavog dana.

Pročitajte još i: Make-up trendovi za 2020. godinu – TOP 7

error: Content is protected !!