Vodič kroz PRAJMERE – Vrste i pravilno nanošenje

prajmer

Prajmeri su u poslednje vreme prešli put od make-up kitova šminkera do naših nesesera. Ovi svilenkasti gelovi i kremice su namenjeni nošenju ispod šminke kako bi garantovali savršeno nanošenje tečnog pudera. Prema nameni, postoje različite vrste prajmera – iluminirajući, hidrirajući, za pore, za kolor-korekciju… Saznajte kako da odaberete savršen prajmer za sebe i kako se on pravilno nanosi.

Vrste prajmera za lice

Hidrirajući prajmer

Suvoj i dehidriranoj koži je nošenje pudera izazov – često se uvuče u suve delove, ističe ih i koža deluje ljuspasto. Ukoliko se to i vama dešava – ispod pudera koristite hidrirajuću prajmer. Oni često sadrže glicerin, ureu, hijaluronsku kiselinu, vitamin E i B… Ovi sastojci će hidrirati vašu suvu kožu i pružiti joj glatku podlogu za tečni puder.

Naša preporuka je City Color Hidrirajući prajmer u spreju sa alojom i ekstraktom krastavca.

Hidrirajući prajmer

Prajmer za minimiziranje pora

Ako vam puder ružno izgleda kada se uvuče u proširene pore – probajte prajmer namenjen umanjenju pora. Oni spasavaju dame sa masnom kožom tako što zaglađuju pore i čine ih manje vidljivim. Dodatno matiraju lice i daju baršunast finiš kože. Često su na bazi silikona.

Mi vam preporučujemo City Color Photo Chic Matte Prajmer, na bazi silikona, za savršeno mat ten i popunjavanje pora.

Bluring prajmer

Ova vrsta prajmera koristi tehniku refleksije svetla kako bi kreirala soft fokus efekat na licu koji vizuelno zaglađuje mane na licu, čineći da se lakše prekriju. Pore će vam delovati popunjene i zaglađene, kao i borice i linije.

Povezano: Imate proširene pore – Saveti za izbor prajmera

Kolor-korekting prajmer

Ova vrsta prajmera sadrži pigment u boji koji neutrališe neželjene tonove na vašoj koži prema principu točka boja i komplementarnih boja. Tako na primer možete naći zeleni prajmer koji neutrališe crvenilo kože, ljubičasti koji prekriva žutilo na licu, žuti koji prekriva ljubičaste regije i rozi koji oživljava umorni i sivi ten.

Odberite idealan prajmer prema vašim potrebama

Anti-aging prajmer

Anti-age prajmeri imaju ujedno zaštitne i regenerativne kvalitete. Namenjeni su zreloj koži, koja se bori protiv znakova starenja. Mnogi sadrže SPF faktor kako bi štitili kožu od štetnog UV zračenja, ali i sastojke koji neguju kožu kao što su peptidi, hijaluron i niacin – kako bi poboljšali teksturu zrele kože.

Iluminirajući prajmer

Ako želite da vaš puder izgleda kao vaša druga koža – dodajte pre njega iluminirajući prajmer sa reflektujućim česticama, za super dewy efekat kože. Nanesite ih na čistu kožu, preko celog lica, ili samo na visoke tačke na što su nos, jagodice, Kupidonov luk iznad usne i ispod obrve. Na taj način daćete licu dimenziju i blistavi sjaj.

Pravilno nanošenje prajmera

Glavno pravilo za savršeno nanet prajmer je hidratantna krema ispod njega. Sačekajte 10-ak minuta da se krema poptuno upije. I onda će se on naneti dosta ravnomernije. Uvek nanesite malu količinu jer će vam onda biit dovoljna.

Pravilno nanošenje prajmera

Počnite od centra lica i razmažite ga ka stranama. Prajmer je najbolje da nanosite prstima ili make-up sunđerom. Izbegavajte deo oko očiju. Dozvolite prajmeru da se setuje par minuta pre nanošenja tečnog pudera.

Pročitajte još i: PRIMER (prajmer) ili BAZA – Tajna make-up artista

error: Content is protected !!