Rešavamo dilemu: Kako se koriste popularne ovalne četke za šminkanje?

ovalne četke za šminkanje

Ako iole pratite make-up trendove na društvenim mrežama, sigurno ste primetile novi tip “alatke” koja ovećava, besprekorno i lako nanošenje tečnog pudera, ali i drugih make-up proizvoda. Najpre smo se oduševljavale beauty blenderom, ali sada su ponovo popularne ovalne četke za šminkanje! Osim toga što je zaista stylish alatka koja će ukrasiti svaki toaletni sto, ovaj tip četke će “izdići” vaše make-up veštine na viši nivo! Ako želite da saznate kako se koriste – nastavite da čitate!

Šta je tačno ovalna četka za šminkanje?

Ovalnu četku karakteriša glava ovalnog oblika, koja se nalazi na tankoj dugačkoj dršci. Neke ljude podseća na četkicu za zube po obliku, jer se dlačice nalaze samo sa jedne strane glave. Ovaj dizajn bi trebalo da olakša držanje četke, dok bi gusto zbijena kratka vlakna terbalo da daju “airbrush” finiš. Ovaj tip četke dolazi u različitim veličinama, koje se mogu korsititi za nanošenje korektora, krem kontura, tečnog pudera, pa čak i karmina!

ovalne četke za šminkanje

Saveti za korišćenje ovalnih četki za šminkanje

#1: Manje je više!

Kada koristite ovalne četke za šminkanje, primetićete da vam je potrebno mnogo manje proizvoda nego sa klasičnim četkama. Razlog za to je što ovako gusto zbijene dlačice ne upijaju onu količinu proizvoda, kao blenderi i drugi tipovi četke, tako da ćete dobiti odličnu pokrivu moć sa minimalnom količinom proizvoda. Počnite sa tačkicom tečnog pudera, pa ćete posle lako dodati još.

#2: Nanesite proizvod na nadlanicu

Umesto da nanesete tečni puder na samu četku, mnogo bolji način je da ga nanesete na nadlanicu ruke – jer manje je više! Umočite glavu četke u tečni puder i nanesite ga na lice. Drugi način nanošenja je da tečni puder istačkate po licu prstima i potom ga samo ublendate ovalnom četkom.

Povezano: Četkice za šminkanje – detaljan vodič

#3: Ne pritiskajte

Ovalne četke rade posao za vas, stoga izbegavajte mnogo pritiska kada nanosite šminku uz pomoć njih. Umesto toga, koristite lagani pritisak da “izbafirate” šminku unutar pora. Nema potrebe da pritiskate!

#4: U krug, u krug!

Sigurno ste čule za različite tehnike blendanja šminke – od “bockanja”, pa do “odskakivanja”. Ali, uz ovalu četku, najbolji način nanošenja je kružno trljanje, za besprekorno blendanje. Ne zaboravite da koristite lagani pritisak!

ovalne četke za šminkanje

#5: Redovno ih čistite

Čišćenje pribora za šminkanje je veoma važno, a ovalne četke nisu nikakav izuzetak! Zapravo, taloženje proizvoda na ovako gusto zbijenim dlačicama može biti veliki problem kod čišćenja ovalnih četkica. Zato redovno perite ovalne četkice posle svake upotrebe!

Pročitajte još i: Četke za tečni puder – Ultimativni vodič kroz sve vrste i modele

error: Content is protected !!