Imate proširene pore: Saveti za izbor prajmera

By  |  0 Comments

Bez obzira na to koliko kvalitetne proizvode za šminkanje koristite i koliko uspešno vladate tehnikom šminkanja, pokušaj da prikrijete proširene pore, nećete uspešno sprovesti u delo ukoliko ne napravite pravi izbor prajmera.

Izbor prajmera igra jako veliku ulogu u rešavanju ovog problema i zato ćemo vam dati nekoliko važnih saveta kako da napravite pravi izbor.

Kako rešiti problem sa proširenim porama uz pomoć prajmera?

Da bi ste prikrili proširene pore, nikako ne smete da koristite bilo koji prajmer. Takvom odlukom, mogli bi ste da napravite veliku grešku i da izazovete čitav niz problema sa kožom.

Konkretno, koža koja se odlikuje proširenim porama, uglavnom je problematična i osetljiva, sklona pojačanom i ubrzanom mašćenju i pojavi bubuljica. Zato, za prikrivanje pora, nikada nemojte da koristite ni jedan drugi prajmer osim prajmera na čijoj je ambalaži naglašeno i jasno uočljivo da je namenjen upravo za proširene pore. Takvih prajmera ima sasvim dovoljno na tržištu, pritom su cene prilagođene za svačiji džep i zato ih nikada nemojte zameniti prajmerima za drugu namenu, kao što su prajmeri za bore, za podočnjake ili za bilo šta slično.

Kako bi smo vam konkretno pomogli pri izboru, preporučićemo vam dva provereno dobra prajmera za ovu namenu, a to su „NYX Pore Filler“ prajmer i „Aura Pore Minimising“ prajmer. Prvi pomenuti prajmer, možete priuštiti po ceni nešto većoj od 1.300 din, dok je cena drugog pomenutog prajmera oko 700 din. Oba su izuzetno efikasna i daju savršene rezultate.

Povezano: Proširene pore – Kako da smanjite njihovu veličinu?

Kako nanositi prajmer?

Bilo da se odlučite za neki od predloženih ili za neki treći prajmer za proširene pore, preporučujemo da uradite sledeće:

Pre nego što nanesete prajmer na kožu, temeljno se umijte koristeći sredstvo za umivanje i što topliju, pa zatim i što hladniju vodu. Na taj način, obavićete odličnu pripremu kože za nanošenje prajmera. Ukoliko nanošenje ne obavljate kod kuće i niste u prilici da se umijete, onda obavezno bar upotrebite blot papir (papir za upijanje viška masnoće sa lica) ili papirnu maramicu i nežno pritiskajući pore, sa kože uklonite sav višak masnoće. Na taj način, obezbedićete bolji efekat upotrebe prajmera.

Prilikom nanošenja prajmera, vodite se pravilom da je manje ustvari više i na kožu nanesite tek onoliko prajmera koliko je potrebno da se ujednačeno razmaže i utapka na površinu kože koja je prekrivena proširenim porama. Kada ste naneli prajmer, sačekajte nekoliko sekundi do minut da ga koža upije, pa tek onda nastavite sa šminkanjem.

Povezano: Uradi sama: Prajmer koji poboljšava izgled i stanje kože!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!