DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane

maska za kosu

Oštećena i suva kosa, usled toplote od učestalog feniranja, izlaganja suncu, zagađenja okoline, jakih hemikalija u šamponu ili hlorisane vode u bazenu, definitivno treba dubinski hidratantni tretman za kosu.  DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane će vratiti prirodni sjaj vašoj kosi, obnoviti ispucale i suve vrhove te nahraniti vašu kosu svežim hranljivim sastojcima.

Kako bismo povratili izgubljeni sjaj i blistavost kose, probavamo različite komercijalne proizvode dostupne u prodavnicama koji sadrže jake hemikalije i sintetička jedinjenja koja izazivaju više štete našoj kosi. Međutim, DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane u velikoj meri poboljšava ukupan kvalitet i izgled kose i kože glave.

Kako da napravite masku za kosu od banane?

Banana hidrira suvu i oštećenu kosu čineći dlaku elastičnom i sjajnom. Bogata je vitaminima i mineralima kao što je kalijum koji jača dlaku i balansira pH vrednost kože glave.

Vrlo jednostavno ćete napraviti ovu neverovatnu masku za kosu sa suvim i oštećenim vrhovima. Važno je da dobro sjedinite sve sastojke za najbolje rezultate.

Povezano: Maska za suvu i oštećenu kosu od avokada i meda!

Potrebni sastojci:

  • 1 izgnječena banana,
  • 1 jaje,
  • 3 kašike mleka,
  • 3 kašike meda,
  • 5 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

Izgnječite bananu i dodajte ostale navedene sastojke. Sve dobro promešajte pa nanesite masku na čitavu kosu i ostavite da odstoji oko 15 minuta do pola sata. Isperite kosu mlakom vodom, pa veoma blagim šamponom. Kosa će vam biti meka i hidrirana do sledećeg pranja.

DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane deluje neverovatno ukoliko se primenjuje 2 puta nedeljno. Višak maske pohranite u frižider, najviše nedelju dana. Bacite masku ako počne čudno da miriše.

Povezano: Prirodna maska za suvu i oštećenu kosu!

error: Content is protected !!