Šta ne treba da jedete/pijete ako ne želite da izgledate starije nego što jeste

By  |  1 Comment

Koristimo kreme za lice i razne preparate sa brojnim sastojcima koji usporavaju starenje i sprečavaju nastavnak bora. Ali šta je sa hranom koju unosimo? Ona još kako utiče na izgled naše kože.

Namirnice koje su loše za kožu

  1. So –  kožu čini slabijom tako što utiče na kolagen. To prouzrokuje pojavu bora posebno na mestima gde je koža tanka, oko očiju na primer i prouzrokuje nadutost oko očiju.
  2. Šećer – ubrzava proces starenja. Ako samo 7 dana ne budete jeli slatkiše, primetićete veliku razliku u tonusu kože. Zamenite slatkiše voćem.
  3. Alkohol i kafa – vode ka dehidrataciji i natečenosti očiju. Ako već odlučite da popijete nešto od alkohola obavezno popijte i vodu. Kafu možete zameniti zelenim čajem.
  4. Prosti ugljeni hidrati – namirnice kao što su hleb ili pasta razlažu kolagen i elastin koji čine kožu gipkom. Zamenite ih za one napravljene od integralnih žitarica.
  5. Trans masti – ove masti su proizvedene i ima ih u brzoj hrani i margarinima. One smanjuju elastičnost kože jer voda ne može da prođe do svih ćelija i čine da izgleda starije. Zamenite ih za maslinovo i kokosovo ulje.

1 Comment

  1. Pingback: Koštice crnog grožđa: osobine i primena | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!