Prirodna maska za suvu i oštećenu kosu

By  |  0 Comments

Mnogi spoljašnji, kao i unutrašnji negativni efekti, kao što su loši vremenski uslovi kojima ste svakodnevno izloženi, loša ishrana ili izloženost stresu, mogu uticati na to da se kvalitet vaše kose primetno, pa i trajno pogorša. Usled izloženosti pomenutim faktorima, kosa najpre gubi sjaj i elastičnost, a zatim postaje sklona pucanju vlasi, suva i vizuelno primetno oštećena. Sve od navedenih, kao i druge posledice oštećenja kose, ukoliko ih niste sprečili, na svu sreću možete sanirati i brzo i jednostavno, upotrebom maske za kosu za koju ćemo vam otkriti recept.

Kako da napravite i upotrebite masku za suvu i oštećenu kosu?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– 2 jaja,
– 1 supena kašika jogurta,
– 1 supena kašika kisele pavlake.

Proces pripreme maske:

Najpre razbijte jaja i istovremeno bez odvajanja, umutite i belanca i žumanca. U tako umućena jaja, dodajte supenu kašiku jogurta i supenu kašiku kisele pavlake. Sve dobro sjedinite mešanjem, a zatim u vidu maske nanesite na suvu kosu, pola sata pre nego što je operete.

umucena jaja
Prilikom nanošenja ove maske na kosu, ono što je jako važno jeste da njen sadržaj temeljno i ravnomerno utrljate od korena do vrhova vlasi i na koren vlasišta.

Kada ste to uradili, sačekajte da maska deluje pola sata. U cilju pospešivanja njenog delovanja, kosu možete umotati u najlonsku foliju ili najlonsku kesu. Preko folije ili kese, obmotajte peškir.

Kada prođe pola sata, skinite peškir i foliju sa kose i zatim kosu najpre isperite temeljno što toplijom vodom, a zatim je operite i oblikujte na uobičajen način.

Ovakav tretman lečenja suve i oštećene kose, vratiće vašoj kosi vitalnost, sjaj i elastičnost, ukoliko ga budete ponavljali bar dva puta nedeljno i to u periodu od najmanje tri nedelje do mesec dana. Pritom, u okviru tog vremenskog perioda, nakon svakog korišćenja ove maske, bićete u prilici da se uverite u efekat njenog delovanja na kosu.

Način delovanja ove maske:

Ukoliko vas zanima na koji način ova maska deluje na regeneraciju suve i oštećene kose, evo objašnjenja:
Svi od navedenih sastojaka imaju izuzetno veliku moć prodiranja u vlasi. Pritom, obzirom da ti sastojci sadrže hranljive elemente neophodne za zdravlje i vitalnost kose kao što su brojni vitamini i minerali, ti elementi direktno postaju uključeni u sastav kose.

Vremenom, u toku ponavljanja tretmana koji smo opisali, kosa postaje u potpunosti snabdevena hranljivim elementima. Samim tim, kosi se vraća elastičnost, vitalnost, sjaj i još čitav niz pozitivnih osobina koje su rezultat snabdevenosti kose hranljivim elementima. Tako nahranjena i obogaćena kosa, postaje otpornija na buduće negativne uticaje i samim tim trajno ostaje zdrava i lepa.

zdrava sjajna kosa

Ono što vam želimo preporučiti, jeste da bez obzira da li se odlučite za korišćenje ove ili neke druge maske za negu suve i oštećene kose, s vremena na vreme, upotrebu te masku zamenite upotrebom neke druge maske čija je svrha ista. Razlog tome je to što svaka maska, nakon određenog perioda korišćenja, svojim sastojcima, odnosno elementima sadržanim u tim sastojcima, prestaje da ispoljava pozitivno delovanje na kosu.

To se dešava jer kosa postaje prezasićena takvim sastojcima i elementima i prestaje da bude sposobna da ih dalje upija i koristi. Tada kosu treba častiti nekim novim osveženjem u vidu negujućeg tretmana, poput maske protiv opadanja i za regeneraciju kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!