Uradi sama: tretman za zaštitu usana

By  |  0 Comments

Jesen je period godine kada je vaš organizam, pa samim tim i vaše telo izloženo uticaju brojnih spoljašnjih promena, kao što su temperaturne promene, uticaj atmosferskih pojava kao što su vetar, kiša i slično. Ukoliko na vreme ne zaštitite usne, njihovo stanje se može dodatno pogoršavati, posebno ukoliko ništa na polju njihove nege ne preduzmete ni u periodu zime. Zato, reagujte na vreme i obezbedite svojim usnama blagotvoran tretman zaštite.

Koliko god da se od takvih uticaja zaštitite adekvatnom garderobom recimo, opet određeni delovi vašeg tela ostaju potpuno nezaštićeni i skloni oštećenju. Konkretno, vaše usne su deo vašeg tela koji tokom jeseni trpi najagresivnije uticaje iz spoljašnje sredine. Takva činjenica, rezultira time da usne u jesen postaju posebno osetljive, sklone sušenju i sklone pucanju.

Za blagotvorni tretman za zaštitu usana potrebno je:

– 1 kafena kašika meda,
– 1 kafena kašika kokosovog ulja,
– 1 ravna kafena kašika žutog šećera,
– Par odgovarajućih posuda (jedna za pripremu i jedna za čuvanje preparata).

med u tegli

Kako upotrebiti i koristiti navedene sastojke?

U odgovarajuću posudu, najpre sipajte jednu kafenu kašiku meda. U to zatim dodajte jednu kafenu kašiku žutog šećera i to dobro sjedinite mešanjem tako da se šećer potpuno istopi u medu. kada se šećer istopio u medu, u mešavinu dodajte i jednu kafenu kašiku kokosovog ulja.

Sve to dobro sjedinite mešanjem još jednom, tako da dobijete potpuno homogenu i razmazitu mešavinu. Sipajte je u posudu koju ćete moći hermetički da zatvorite i koju ćete zapravo koristiti kao ambalažu preparata.

Ovako pripremljen preparat, nekoliko puta dnevno utrljajte na usne. Time ćete omogućiti savršen zaštitni tretman svojim usnama. Samim tim, vaše usne postaće otporne na sve negativne uticaje sa kojima se susreću tokom dana.

nega usana

A obzirom da će ovakav tretman ujedno i negovati usne, snabdevajuće njihovu kožu hranljivim materijama koje su sadržane u medu, žutom šećeru i kokosovom ulju, jasno je da će vam usne izgledati savršeno. Zato ga praktikujte sve od samog početka jeseni, pa sve do kraja zime.

Napomena:

Ono što je posebno važno naglasiti u korist isticanja činjenice koliko je ovakav tretman usana pozitivan i koristan, jeste to što se za njegovu pripremu koriste isključivo prirodni sastojci, koji su apsolutno bezbedni za zdravlje kože, kao i za vaše celokupno zdravlje. Tako nešto, važno je obzirom da ovaj preparat vrlo lako može doći u kontakt sa pljuvačkom i preneti se u vaš organizam.

Obzirom da ovaj preparat sadrži žuti šećer i med, to predstavlja i garanciju za njegovu dugotrajnu svežinu i rok trajanja. Konkretno, žuti šećer predstavlja prirodni konzervans, potpuno bezopasan po zdravlje, a med predstavlja prirodnu materiju izuzetno otpornu na sve vrste bakterija koje bi mogle uticati na kvarljivost ovog prirodnog proizvoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!