Kako da uradite PIRSING na noktima

By  |  0 Comments

“Da bi ste na bilo kom delu svog tela imali pirsing, neophodno je da posetite pirsing majstora”, da vas je do ovog trenutka neko pitao da li je ova tvrdnja tačna, sigurno bi ste mu odgovorili potvrdno. Međutim, mi smo odlučili da vas kroz sadržaj ovog teksta uverimo u suprotno, ali samo kada su vaši nokti u pitanju!


Dakle, pirsing na noktima, možete imati i bez odlaska kod pirsing majstora, pa čak i bez izlaska iz svog doma i bez ičije pomoći. Sve što vam je potrebno, jeste između 5 do 10 minuta vremena, malo veštine i par vrlo dostupnih rekvizita za izradu pirsinga.

Kako se radi pirsing na noktima?

Šta vam je potrebno:

– 1 igla za šivenje, srednje debljine ili deblja (po želji),
– Odgovarajući nakit za pirsing.

Proces izrade pirsinga na noktima:

  1. Pripremite iglu za šivenje koja je srednje debljine ili deblja (nemojte birati tanku iglu, jer njom nećete moći da probušite nokat i moći ćete da se povredite ukoliko takva igla pukne prilikom upotrebe).
  2. Nokat na kojem želite da imate pirsing, okrenite tako da vam nokatna ploča bude naslonjena na čvrstu podlogu.
  3. Pažljivim i preciznim pokretima probušite nokat. Nokat treba da bušite vršeći pritisak iglom sa unutrašnje ka spoljašnjoj strani nokta. Pritom, da bi ste pre probušili nokat, dok ga pritiskate iglom, iglu istovremeno okrećite polako u jednom smeru.

igla i konac

Top saveti:

  • Da vam nokat ne bi pukao prilikom bušenja, važno je da ga bušite na mestu koje je bar tri milimetara udaljeno od ivice nokta.
  • U cilju bolje preciznosti prilikom bušenja, pre nego što počnete taj postupak, olovkom možete obeležiti mesto na noktu koje želite da probušite. tako ćete izbeći eventualne greške.

Ono što je takođe važno naglasiti a vezano je za mesto bušenja nokta, jeste da ono može varirati u skladu sa vašom željom i vašim ukusom. Možete probušiti nokat u uglu ili na sredini, sasvim je svejedno.

Kada ste probušili nokat, odložite iglu na sigurno mesto i na nokat stavite odgovarajući nakit za pirsing.
Ukoliko ste u dilemi šta da upotrebite kao nakit, treba da znate da je zaista širok izbor pred vama, čak i ukoliko nemate specijalan nakit za pirsing – možete upotrebiti minđuše za uši ili kratke lančiće sa malim karikama i alkicama.

Ukoliko vam se dopadne rezultat izrade pirsinga na noktima, možete se poigravati tako što ćete recimo probušiti dva nokta i povezati ih lančetom.

Nekoliko dodatnih saveta:

Ukoliko želite, prilikom bušenja nokta, umesto igle u cilju bolje prevencije nastanka povreda, možete koristiti i precizne oštre predmete sa drškom, kao što je recimo tanko šilo ili vrh strelice za pikado. Čak i profesionalni alat za izradu pirsinga na noktu, najbliže rečeno liči na vrh strelice za pikado.

Ukoliko su vam nokti suviše tvrdi i ne možete ih probušiti lako, pre izrade pirsinga, ruke ili bar samo prst na kojem je nokat koji želite da probušite, držite oko 10 minuta u toploj vodi. Nakon toga obrišite ruke i počnite sa izradom pirsinga, primetićete da ćete izuzetno lako moći da probušite nokat.

POVEZANO: Prirodni ili veštački nokti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!