Učinite svoju neupotrebljivu maskaru ponovo upotrebljivom

By  |  0 Comments

Koliko god često da obnavljate svoju šminku i koliko god predano da vodite računa o tome koji proizvodi se nalaze u vašem neseseru, ipak se bar ponekad dogodi da neočekivano primetite da je vaša maskara suva i da nije upotrebljiva. Čak i neupotrebljivu maskaru, možete ponovo pretvoriti u upotrebljivu. Mi ćemo vam kroz sadržaj ovog teksta, otkriti kako.

Ovo se može dogoditi i sa relativno novom maskarom ukoliko je recimo prilikom poslednje upotrebe niste dobro zatvorili ili ukoliko ste je ostavili na suviše toplom ili suviše hladnom mestu.

  • Ukoliko ste maskaru ostavili otvorenu, vazduh koji je ušao u njenu unutrašnjost, sigurno je uticao na to da se ona osuši i postane neupotrebljiva.
  • Ukoliko ste maskaru ostavili na suviše toplom mestu, može se dogoditi da se takođe osušila, baš kao što to može biti slučaj i ukoliko ste maskaru ostavili na suviše hladnom mestu.

Bez obzira na to šta je uticalo na to da vaša maskara više nije upotrebljiva, najvažnije je da znate da i u takvoj situaciji postoji rešenje.

Kako da neupotrebljiva maskara ponovo postane upotrebljiva?

Da bi vaša neupotrebljiva maskara ponovo postala upotrebljiva, potrebno vam je:

  • 4 do 5 kapi suncokretovog ili maslinovog ulja (dakle možete upotrebiti jestivo biljno ulje koje svakodnevno koristite u svojoj kuhinji),
  • 300 mililitara ključale vode,
  • vaša neupotrebljiva maskara.

cetkica za maskaru

Šta treba uraditi sa maskarom?

Kada ste obezbedili sve što vam je neophodno kako bi vaša neupotrebljiva maskara ponovo postala upotrebljiva, uradite sledeće:

Najpre oko 300 mililitara vode, stavite da provri. Kada je voda provrela, otvorite maskaru i u njenu unutrašnjost sipajte 4 do 5 kapi suncokretovog ili maslinovog ulja. U cilju preciznog sipanja ulja, najbolje bi bilo da koristite pipetu. Zatim, nakon sipanja ulja u unutrašnjost maskare, maskaru zatvorite i stavite je u posudu sa ključalom vodom.

Ukoliko maskara isplivava na površinu posude, pritisnite je sa nečim kako bi ostala potopljena u ključaloj vodi. Tako potopljenu maskaru, ostavite da odstoji između 5 i 10 minuta u ključaloj vodi. Nakon toga, maskaru izvadite iz vode i upotrebite je. Bićete zadivljeni činjenicom što je ponovo savršeno upotrebljiva.

Pružite vašim trepavicama neophodnu definiciju i učinite ih vodootpornim u svakoj prilici.

sss

Za više informacija, kliknite na sliku!

Napomena:

Ukoliko je vaša maskara trajno osušena, odnosno ukoliko je potrošena, ovakav proces, moći će da je učini samo jednom ili dva puta ponovo upotrebljivom. Ukoliko se vaša maskara osušila samo trenutno usled delovanja nekih na početku teksta navedenih faktora, ovaj proces biće dovoljan da je trajnije učini ponovo upotrebljivom.

Ono što želimo da dodamo kao savet zahvaljujući kojem će vaša maskara duže ostati upotrebljiva, jeste da prilikom svakog njenog korišćenja izbegavate da četkicu nepotrebno često i brzim pokretima izvlačite i uvlačite. Na taj način, vazduh nepotrebno dospeva u unutrašnjost maskare i doprinosi njenom brzom sušenju.

maskara

Takođe, da bi maskara duže ostala upotrebljiva, preporučljivo je da je čuvate na sobnoj, umerenoj temperaturi i uvek čvrsto zatvorenu.

Na to koliko će dugo vaša maskara ostati upotrebljiva, naravno utiče i to koliki je njen rok trajanja i u kakvim je uslovima čuvana pre nego što ste je vi kupili. Zato, prilikom kupovine uvek obratite pažnju na rok trajanja maskare i kupujte ovaj i druge kozmetičke proizvode isključivo na proverenim mestima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!