Odložite šišanje: XXL kosa je sada u trendu!

XXL kosa
Instagram/Printscreen

Sada je već prošla godina dana kako se nalazimo u svetskoj pandemiji, koja nam je donela lockdown, ali i prestanak rada kozmetičkih i frizerskih salona na neko vreme. Zahvaljujući celoj problematičnoj godini, većina nas je pustila kosu – nemajući izbora, kada su saloni bili zatovreni. Tako je nastao novi hair trend – XXL kosa, koja podrazumeva neverovatno dugačku kosu, poput zlatokose, koja je glamurozna i ženstvena. Iako su najhrabrije od nas rešile da je možda odseku, i kreiraju trendy paž frizuru, XXL kosa je zaživela kao trend!

XXL kosa – novi trend

Veliki broj žena se pojavljuju u frizerskim salonima sa nikad dužom kosom, koja je rezultat meseci lockdown-a. Posle cele godine, i leta na vidiku, mnoge od nas žele da zadrže tu dužinu i da svoju klasičnu frizuru zamene XXL kosom.

Kada imate dugu kosu, a uradili ste pramenove – najpre je potrebno da kosu dovedete u zdravo stanje, tako što ćete skratiti krajeve. Zamolite frizera da vam krajeve skrati trimerom, a ne oštro, kako biste ih lakše održavali. Čak i zvezde poput Kim Kardashian, Lare Stone i Rochelle Humes su prigrlile ovaj trend, jer su mogućnosti za stilizovanje kose neograničene, dok ona izgleda sjajno i zdravo, bez ispucalih krajeva.

Povezano: Da li kosa zaista brže raste ako se često šiša?

Održavanje XXL kose

Dok paž frizura, koja je isto popularna, zahteva više stilizovanja i održavanja, XXL kosa se sama održava, jer je možete nositi zalizanu ili razbarušenu. Jednostavno, operite kosu, nanesite sprej za zaštitu kose od toplote, i potom uradite talase na krajevima, za glam izgled.

Održavanje kose je veoma važno kada je nosite na ovoj dužini, zato vas savetujemo da birate šampone bez sulfata, i kvalitetne hidratantne i proteinske maske za kosu.

U nastavku pogledajte inspiraciju za XXL dužinu kose, koja će vas možda naterati da preskočite šišanje ovog meseca!

Pročitajte još i: 6 saveta hair eksperata za negu duge kose

error: Content is protected !!