6 saveta hair eksperata za negu duge kose

duga kosa

Ako ste ponosna vlasnica duge kose, onda sigurno želite da ona ostane takva: duga i zdrava, uz prelepi sjaj! Ovakav kosa zahteva više nege nego kosa uobičajene dužine! Čak i ako imate kraću kosu, a planirate da je puštate, ovi saveti se odnose i na vas!

Najbolji saveti za negu duge kose

#1: Češljajte se pravom četkom za kosu

Ako imate dugu kosu, onda je četka od prirodnih čekinja ili detangle četka vaš najbolji prijatelj! Vwoma je važno da čeka zagladi kutikulu dlake, kako biste umanjili potencijalnu štetu. Prirodno čekinje poput onih divljeg vepra će pomoći da se umanji trenje pilikom četkanja kose. Tako se kosa neće upetljati u čvorove, a biće glatka i svilenkasta.

Mi vam predlažemo Wet Brush Shine Lilac, detangle četku sa kombinacijom Intelliflex iglica i prirodnih čekinja.

cetka za kosu

#2: Koristite tretman za dubinsku hidrataciju

Duga kosa zahteva posebnu negu – zato joj morate priuštiti tretmane dubinske hidratacije kako biste joj nadoknadili gubitak vlage. Isti efekat ćete dobiti i sa prirodnim uljima bogatim vitaminom E, poput maslinovog ili avokado ulja. Dakle, natopite kosu maskom ili uljem, zamotajte u peškir i držite pola sata na kosi. Potom isperite kosu i uživajte u nahranjenoj dlaci!

#3: Koristite gumice koje ne vuku kosu iz korena

Široke gumice od pliša se vraćaju u modu, i vaša kosa ne može biti srećnija zbog toga. Ovaj tip gumice ne vuče kosu iz korena, što čuva dlaku da bude jaka i otporna. Takođe su dobar izbor i plastične spiralne gumice poput kabla od fiksnog telefona!

duga kosa

#4: Koriste turban ili staru majicu umesto peškira

Ako imate dugu kosu, frotirni peškir je nešto što želite da izbegnete, kako ne biste imali frizzy efekat na kosi. Zato radije birajta glatke materijale poput mikrofiber turbana ili pamučne majice, u koje ćete umotati kosu posle pranja. Ovako ćete smanjti elektrisanje i potencijalni frizzy efekat.

Povezano: 4 lake i brze frizure za dugu kosu

#5: Ne preterujte sa pranjem kose

Prirodna ulja sa skalpa su tu da neguju i štite kosu, tako da, ako kosu perete svakodnevno, vi zapravo uklanjate ova preko ptorebna ulja. Na taj način ulazite i u začarano kolo hiperprodukcije sebuma i često pranja kose. Idealno je da kosu perete 2-3 puta nedeljno.

duga kosa

#6: Fenirajte se na niskoj temperaturi

Jedna od najgorih stvari koje možete da učiniti za kosu jeste da je preterano tretirate toplotom. Ako želite da izbegnete suvu kosu i oštećenja, koristite fen na nižoj temperaturi, a pre toga obavezno zaštite kosu sprejem za zaštitu od toplote.

Pročitajte još i: Otkrivamo – Da li kosa zaista brže raste ako se često šiša?

error: Content is protected !!