Bridal trend za hrabre: “Wedding Chop” podrazumeva šišanje kose u sred venčanja

bridal chop
Instagram/Printscreen

Najvažniji trenutak na svakom venčanju je ulazak mlade, a njena haljina je oduvek bila u centru pažnje. Kao što neveste širom sveta menjaju dugačke raskošne venčanice za one kraće, trenutno se u “bridal” svetu dešavaju još neka skraćivanja! Reč je o dužini kose! Potražite termin “wedding chop” ili “wedding haircut” i videćete stotine nevesti koje skraćuju kosu u sred svog venčanja! Dakle, presvlačenje u drugu haljinu više nije dovoljno – sada se menja i dužina kose posle ceremonije! Više o ovom bizarnom trendu saznajte u nastavku teksta!

O trendu

Kao mnoge mlade, većina nas želi da pusti kosu za venčanje, kako bi imala što više “materijala” za frizuru. Ipak, jedan neobičan slučaj, naterao je američku frizerku Althinu Lotito da u sred venčanja skrati kosu. Naime, želela je da nešto uradi sa predugom kosom koja je izrasla, da bi kasnije došla na ideju, sa svojim frizerom, da je odseče na venčanju, u dugački bob (lob). Želela je modernu u jednostavnu frizuru, koja će odgovarati njenom stilu. Pošto ima prirodno tamno smeđu kosu, taj kontrast spram boje venčanice učinio je da se kosa maksimalno istakne. Zato se odlučila za šik, tupo sečeni “lob” izgled.

@amberleaadams #beautifulbride #weddingchop ♬ Put Your Records On – Corinne Bailey Rae

Šišanje je trajalo svega 20 minuta. Potom su mladenci želeli da urade još jedan set fotografija, sa novom dužinom kose. Kada je izašla pred goste, posle svadbenog koktela, malo je reći da su svi bili zapanjeni, a reakciju svog muža, pamtiće do kraja života. Gosti su takođe vrištali od iznenađenja na njenom venčanju, jer niko ovo nije očekivao.

Šta treba znati ako ovo planirate?

Za Althinu Lotito, ovaj postupak je imao posebno značenje – obeležavanje novog poglavlja u životu. Ona sama podstiče mnoge mlade da razmisle o “wedding chop” momentu, umesto menjanju haljine. Ovo je zabavan način da promenite izgled, bez trošenja stotina evra na drugu svadbenu haljinu. Ovo je nešto novo i uzbudljivo, toliko da je postao viralan trend na Tik Tok-u i generalno, Internetu. Mnoge mlade puštaju kosu pažljivo, mesecima pre venlanja, i bivaju dosta anksiozne kada dođe momenat skraćivanja kose, ali nijedna na kraju ne zažali, jer dobiju svež izgled za njihov najvažniji dan.

@alexbrownhair Chopping my friends hair off for her 2nd look at her wedding! #weddinghair #hairchop #bridalchop #weddinghair #weddingcut #bride #haircut #weddingcut #tiktokviral #hairtok #preppyaesthetic #preppy ♬ original sound – Alex Brown

Ako planirate ovaj potez, razmislite o logistici. Mlada bi u tom slučaju morala da rezerviše frizra koji bi se pojavio u nekom momentu venčanja, što bi koštalo dodatno, pošto je rad na terenu. Uvek birajte frizuru i dužinu koja je odgovarajuća i udobna za vas. Samo venčanje je jedna velika promena, tako da ne želite da uradite nešto u šta nećete biti sigurni, ili što deluje neautentično za vas.

@teased.bysteph CHOP CHOP 👏🏻 #weddinghaircut #weddingtiktok #bridalhairstylist ♬ Paradise – Bazzi

Da li biste se odvažile na ovaj korak?

Pročitajte još i: Mlade, obratite pažnju ako se same šminkate za venčanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!