Mlade, obratite pažnju ako se same šminkate za venčanje!

šminka za venčanje

Vaše venčanje je verovatno događaj na kome će vas najviše fotografisati i ujedno dan na kojem sve mora da bude savršeno. Ako vas pomisao da vaš make-up za veliki dan prepustite šminkeru užasava, ili ste jednostavno veoma vešti sa četkicama – donosimo vam najbolje savete kako da sami sebe našminkate za vaš veliki dan. I obećavamo – postićićete efekat približan profesionalnom!

Šminka je od velike važnosti za celokupan izgled vas kao mlade, jer ste centralna ličnost venčanja. Osim toga, fotografije koje napravite vam ostaju za ceo život, a na njima je ovekovečena i vaša šminka. Zato ako ste same svoj majstor za dan venčanja, sigurni smo da će vam veoma koristite ovi make-up saveti za dugotrajnu šminku.

Mlada

6 TOP saveta za mlade koje se same šminkaju

1. Uzmite u obzir vremenske prilike i lokaciju

Kao mlada, odaberite tečni puder kao osnovu šminke prema faktorima kao što su vremenske prilike i lokacija venčanja. Ako se udajete u hladnijem delu godine, odaberite puder koji izgleda dewy i blistavo, dok za letnje venčanje ne želite da se ništa razmrlja i istopi – zato izaberite mat dugotrajni puder. Ako vaše venčanje traje ceo dan, odaberite long-lasting opciju pudera.

Ako je vaše venčanje na otvorenom – i to uzmite u obzir.

Povezano: Beauty trendovi za buduće mlade za 2018. godinu

2. Boje, boje, boje…

Zapamtite da šminka za mlade mora imati dovoljno boja kako bi kompenzovala belilo haljine. Velika je razlika između svakodnevne odeće i venčanice, zato bi razlika trebalo da se vidi i u šminkanju. Počnite od glatkog platna (podloge), a potom dodajte boje na obraze i usne, uz isticanje očiju. Izbegavajte “providni” no make-up make-up. Jer ono što vam deluje nažno ispred ogledala, neće se videti na slikama.

venčanje

3. Probajte šminku nekoliko puta pre velikog dana

Ovo je posebno važno za mlade koje se ne šminkaju često i ne nose mnogo šminke. Najbolji način da pronađete šta vam najbolje leži i da izbegnete stres je da isprobate da se našminkate nekoliko puta pre venčanja.. Najbolje je da počnete sa probama za šminku dva meseca pre dana venčanja, i da ih fotkate kako biste na slikama videli i revidirali šta treba da popravite i izmenite.

4. Našminkajte se PRE oblačenja venčanice

Prvo napravite frizuru, kako bi se ona “setovala” dok se šminkate. Takodje, venčanicu obucite tek nakon što ste se našminkale, kako biste izbegle eventualno prosipanje šminke i fleke pred samo venčanja. Kada oblačite venčanicu, prekrijte dlanovima lice, kako se šminka ne bi preslikala na haljinu.

Povezano: Beauty rokovnik: Priprema za svadbu – saveti za buduće mlade

5. Odvojte bar sat i po za šminkanje

Najbolji način da izbegnete frustraciju je da imate dovoljno vremena. Ako se šminkate već sami, počnite od očiju, kako biste izbegli da se senka trusi po vašem llicu. To je lako korigovati, kada nemate na sebi puder i kompletnu podlogu. Ostavite sebi barem sat i po vremena, da natenane dovedete šminku do perfekcije.

mlada

6. Ponesite sa sobom par proizvoda za popravke

Kada ste završili sa šminkanjem, ubacite u torbicu kamin koji ste naneli, ogledalce, i transparentni puder u kamenu ili papiriće za matiranje lica, kako biste popravili karmin i matirali ten protiv neželjenog sjaja. Neka vam ove sitnice uvek budu pri ruci, jer svadbena veselja traju ceo dan i noć, a ne želite da se sijate na fotografijama.

Povezano: Papirići za matiranje – Zašto vam trebaju ovog leta?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!