Papirići za matiranje lica: Zašto vam trebaju ovog leta?

papirići za matiranje lica

Masnokošci znaju da je letnji period ujedno i vreme pojačanog mašćenja kože. Nema ništa gore nego kada par sati od nanošenja šminke primetite da se vaš tečni puder usijao. Verovatno biste odmah posegnuli za kamenim puderom kako biste dodali sloj praha koji će upiti masnoću! Mnogo bolje rešenje su – papirići za matiranje lica, zgodna višenamenska stvarčica koja će vas spasiti mašćenja lica!

Svakog dana, naša koža je bombardovana sebmom, šminkom, prašinom i zagađenjem iz vazduha. Sve to utiče na pojačano mašćenje kože, a sigurno ste primetili da se ono pojačava tokom letnjih meseci. Ovo je posebno nezgodno ako se šminkate svakodnevno, a vaša šminka prosija. Zato u pomoć pristižu – papirići za matiranje!

Novi-stari proizvod?

Ako ste pomislili da su papirići za matiranje novina modernog make-up sveta – grešite! Istorija uklanjanja masnoće sa lica datira još iz srednjevekovnog Japana. Tanki papir korišćen je najpre u proizvodnji listića od zlata. Zlatari su ove iskorišćene papiriće davali japanskim gejšama kako bi održavale svoje besprekoran ten po kom su poznate. Tada je primećeno da papirići apsorbuju masnoću, bez pomeranja šminke ispod.

Kako se koriste papirići za matiranje?

Papirići za matiranje su izrađeni od posebne vrste papira, i najviše podsećaju na papir za pečenje koji koristite u kuhinji. Često su posuti tankim slojem talka, koji dodatno pomaže suzbijanju sjaja. Papirići se koriste tako što se nežno utisnu u kožu, kako biste pokupio višak masnoće. Dakle, ključ je – utiskivanje, a ne razvlačenje po koži.

Na taj način pokupićete višak sebuma koji je izbio, a šminka će vam ostati netaknuta, dok kožu nećete opteretiti novim slojem kamenog pudera.

Povezano: Kako da vaš ten duže bude matiran?

3 trika sa papirićima za matiranje

Osim za klasično matiranje tena, papiriće možete koristite i za ove, neuobičajene primene:

papirići za matiranje

1. Odmastite ekran mobilnog telefona

Znate kako se vremenom na touch ekranima pametnih mobilnih telefona skupi sloj masnoće, šminke i prljavštine? Ako pokušate da ga očistite salvetom, samo ćete ga razmrljati. Probajte da potapkate ovaj masni sloj uz pomoć papirića za matiranje lica – oduševićete se rezultatima!

2. Umesto šampona za suvo pranje

Ako vam se koren kose jako brzo umasti, a ne možete da vučete sa sobom bocu suvog šampona – umasirajte komadić papirića za matiranje lica u koren kose, kako biste upili višak masnoće. Pošto bi vam za celo teme trebalo nekoliko kutijica ovih papirića, ovo primenite na maloj površini – kao što su šiške.

error: Content is protected !!