Nadogradnja kose brazilskom metodom – VIDEO

By  |  0 Comments

Zašto se nadogradnja kose brazilskom metodom smatra NAJBOLJOM? Da li postoje oštećenja na kosi? I kako se nadograđena kosa održava? Sve to pojašnjava poznati beogradski frizer Mile Vlajković. VIDEO!

U novom video savetu saznaćete po čemu se nadogradnja kose brazilskom metodom razlikuje od ostalih metoda nadogradnje kose, koliko vremena je potrebno da se ona uradi, kako se održava i da li postoje oštećenja na kosi prilikom stavljanja i skidanja ovako nadograđene kose.

Zašto je nadogradnja kose brazilskom metodom najbolja?

1. Po čemu se nadogradnje kose brazilskom metodom razlikuje od drugih metoda nadogradnje?

Ova metoda se pokazala kao najbolji tip nadogradnje do sada jer nema oštećenja kose, nema otpadanja pramenova, nema problema tokom pranja kose i spavanja kao kod nadogradnje kose mikroringom. Kod keratinskog tipa dosta kose se pokida prilikom skidanja nadogradnje jer su pramenovi zalepljeni a ovde se samo konac odveže, pramen skine i to je to. Ako se kosa dobro negovala tokom perioda nošenja, kosa se ponovo može koristiti.

2. Koliko se vremenski radi nadogradnja kose brazilskom metodom?

Proces pletenja zavisi od količine kose tj. broja pramenova koji se stavljaju i taj postupak obično traje od 4 do 6 sati.

3. Kako se održava ovako nadograđena kosa?

Devojke ne bi trebalo da peru kosu preko kade već “unazad” i kada stave pakovanje i regenerator treba da češljaju kosu od spoja ka krajevima kose. Poželjno je da se koristi neki šampon za pojačanu negu kose, tretman i preparat za termo zaštitu ako koriste presu za kosu ili figaro. Samim tim što se više tretira nadograđenja kosa, prirodna kosa ostaje zdravija nakon skidanja nadogradnje.

4. Posle koliko vremena je potrebno uraditi korekciju?

Korekcija se radi na 3 do 6 meseci. Kosa raste oko 1 cm mesečno pa je to optimalno vreme za korekciju. Devojke odlažu korekciju i do 8 meseci ali je 6 meseci ipak krajnji rok da se ona uradi.

5. Da li postoje oštećenja na kosi nakon skidanja ove nadogradnje?

Oštećenja definitivno nema zato što se kosa jednostavno veže, ne lepi se i ne koriste se nikakve hemikalije. Koristi se jedino elastični konac koji se pri skidanju nadogradnje odveže i kosa ostaje nepromenjena a možda čak i zdravija jer se tokom nošenja ekstenzija tretirala nadograđenja kosa. Svi tretmani na kosi i oblikovanje frizure rađeni su na nadogradnji i to je sve oštetilo (ako je i oštetilo) kosu koja je nadograđena.

Stručni saradnik na temu nadogranja kose brazilskom metodom – Mile Vlajković, Hair & BeautyStudio Code (Facebook Mile Hair Make Up), Vlajkovićeva 20.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!