6 saveta kako da sprečite neželjeno uvijanje kose od vlage

uvijanje kose od vlage

S dolaskom hladnijeg dela godine, jedino na šta mislimo kada je kosa u pitanju, jeste vlaga! Kada je vazduh vlažan, on se vezuje za dlaku i čini da ona postane naduvena i frizzy! Ovo se dešavalo i tokom vrelih letnjih meseci, ali posebno se vezuje za jesen, kada su kiše i vlaga veliki problem kose. Kako biste sprečili neželjeno uvijanje kose od vlage, spremili smo vam najbolje savete u nastavku!

Kako da sprečite da vam se kosa ne uvija usled vlage?

#1: Koristite anti-frizz proizvod

Anti-frizz proizvodi su veoma korisni, jer pružaju ultimativni zaglađujući rezultat. Ovaj tip seruma će zapečatiti dlaku, tako da nijedan molekul vlage ne može da uđe unutar nje i “naduva” je. Nanesite anti-frizz serum ili kremu na mokru kose. Ovo će pružiti dodatnu hidrataciju, a ujedno će omogućiti da proizvod bolje prodre unutar kutikule dlake.

Ako fenirate kosu, frizeri savetuju da je nakon toga – ispeglate presom! Tako ćete dodatno sprečiti uvijanje kose i efekat vlage.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Smooth Blow Dry koncentrat za feniranje, za ultimativno zaglađivanje kose pre feniranja.

#2: Vežite kosu

Frizeri preporučuju da ako vam se kosa jako uvija od vlage – da je nosite podignutu. Ovo će moći kod frizz efekta. Isprobajte neodoljive pletenice ili sexy punđu na vrhu galve. Ako ne volite “zalizan” izgled, probajte neki od ležernih hair trendova i messy punđi. Ovo je veoma lak način da se izborite sa efektima vlage, a da sačuvate frizuru.

#3: Ulja i shea puter su vaš kec u rukavu

Iako nijedan tip kose nije isti, ono što funkcioniše kod svih jeste korišćenje ulja ili shea putera kako biste frizz efekat sveli na minimum. Kombinacija kokosovog ulja i shea putera je najbolja za sprečavanje frizz efekta. Ovo je vrlo hranljiva kombinacija koju možete koristiti kao tretman posle pranja kose.

uvijanje kose od vlage

#4: Koristite smooth šampone

Sprečavanje frizz efekta počinje pod tušem – zato odaberite zaglađujući šampon, koji će zatvoriti kutikulu dlake i sprečiti njeno naduvavanje usled vlage. Isto važi i za regenerator. Ako vam se kosa uvija od vlage, izbegavajte pročišavajuće šampone za masnu kosu, već koristite hranljive, zaglađujuće šampone i regeneratore.

Mi vam predlažemo Marrakesh KAHM liniju, za ispravljanje i zaglađivanje kose.

#5: Koristite odgovarajući peškir

Pre nego što prionete na sušenje i stilizovanje kose, obratite pažnju na to kako je sušite. Najpre, icedite svu vlagu iz kose, uz pomoć mikrofiber peškira ili pamučne majice. Ne koristite frotirne peškire jer dodatno utiču na stvaranje frizz efekta u kosi.

#6: Razmislite o keratinskom ispravljanju kose

Ako muku mučite sa neželjnim uvijanjem kose, možda bi trebalo da razmislite o keratinskom ispravljanju kose – jer je to jedan od najboljih tretmana za borbu protiv ovog problema sa kosom. Keratinski tretman se preporučuje protiv frizz efekta i vlage, a ujedno štedi i vreme. Kosa će biti sjajna, glatka i ravna, bez obzira na vremenske prilike!

error: Content is protected !!