7 najlepših frizura za muzičke festivale ovog leta!

frizure za muzicke festivale

Kada je reč o muzičkim festivalima, frizure i make-up imaju svoju posebnu festivalsku estetiku. Zato je vreme da se istaknete, budete kreativni i isprobate nešto novo kada je reč o frizurama. Ako ipak ne posećujete muzičke festivale, svakako iskoristite ove ideje za najbolje letnje frizure koje će biti veliki trend.

Ove godine istaknite se na muzičkim festivalima širom regiona festivalskim frizurama – od veoma dugačkih pletenica i raznobojnih frzura, to prirodne teksture kose i šljokičastog korena – sigurni smo da će se za ovim frizurama okretati ne samo drugi posetioci festivala, već i kamere.

7 najlepših festivalskih frizura

Duple pletenice

Kako ne biste razmišljale o frizuri za svaki dan festivala, opustite se uz ovu jednostavnu frizuru – duple, dutch pletenice, koje se jednostavno prave, a čvrsto drže i otporne su na sve festivalske zahteve. Začinite je festivalskom notom tako što ćete pojedine pramenove ofarbati u roze ili ljubičasto posebnim sprejem i uplesti u šarenu pletenicu.

Povezano: 4 ideje za frizure sa pletenicama

Prirodna tekstura kose

Ako je vaša kosa priordno tršava, bujna, talasasta i divlja – ponosno je nosite! Volimunozna, neukrotiva kosa je idealna za muzičke festivale i laka za održavanje. Nakon pranja kose naneste neku leave-in kremu koja daje teksturu, a i kako biste je zaštitili od vlage i sunca. Ako imate prirodne talase i kovrdže, curl krema je obavezna za savršenu festivalsku prirodnu frizuru! Za dodatni boom efekat, natapirajte kosu.

Mi vam preporučujemo Marrakesh Curl kremu, za idealne talase i kovrdže.

Džambo bantu punđice

Bantu punđice tradicionalno nose žene u određenim afričkim plemenima, ali su napravile boom kao super festivalska frizura. Ove Bantu punđice po celoj glavi će zaista privući pažnju. Ipak, za ovu frizuru biće vam potrebno dodatno umeće i dugačka kosa.

Izdelite kosu na nekoliko sekcija i napravite oštre razdeljke kao na slici. Svaku punđicu napravite tako što ćete pramen po pramen namazati kremom za stilizovanje i uvijati oko prsta, dok ne formirate čvrste čvorove, koje možete stilizovati metalnim žicama i perlicama kao na slici.

A post shared by Hair By Susy (@hairbysusy) on

Upletene “svemirske” punđice

“Svermiske” punđice (space buns) su trend iz 90-ih, koje izgledaju kao dve punđe na vrhu glave, a inspirisane su onima koje je nosila Princeza Leja u “Ratovima zvezda”.

Zabacite glavu na dole, i upletite dve male riblje kosti počevši od veoma tankog pramena. Pletete pletenicu u obrnutom smeru – od korena vrata ka temenu. (u suprotnom smeru nego uobičajeno). Potom kada stignete do temena glave, vežite ih gumicom. Natapirajte ostatak kose i uvijte ga u slatke punđice. “Glitter koren” je obavezan za festival!

A post shared by Azza (@lifeazzastylist) on

Dete cveća

Stilizujte obične pletenice ili punđu sa par cvetova belih rada ili bilo kog cveća koje preferirate. Ovo će dodati “hippie” notu svakoj frizuri i pretvoriti je iz ležerne gradske u festivalsku frizuru, koja poručuje da ste spremni za zabavu!

A post shared by Salon scout (@salonscout) on

Visoka punđa i marama

Visoka punđa je odlična frizura za festivale jer će vam pokupiti kosu sa lica i ramena (znamo da je na festivalima jako vruće), stoji čvrsto, tako da preživaljava svo đuskanje do kasno u noć. Možete je stilizovati uz popularnu maramu (bandanu), za pomalo retro festivalski look

A post shared by KEVIN.MURPHY (@sarah.lovekm) on

Samo šareno

Kada je reč o boji kose za muzičke festivale – zna se: što šarenije, to bolje. Naravno, ako ne želite da se ofarbate kosu u neku otkačenu boju trajnom farbom, opredelite se za polutrajne boje, pene ili sprejeve koji daju boju koja traje sve nekoliko šamponiranja. Tržište je sada bogato ponudom ovakvih otkačenih nijansi u formi koja se lako ispira.

A post shared by Lele Pons (@lelepons) on

“Glitter” koren

Ova stil ukrašavanje kose vrišti “muzički festival”. Glitter root: šljokice u korenu kose koje možete dobiti tako što pomešate malo gela za kosu sa krupnim, šarenim šljokicama i pljosnatom četkom za puder ga nanesete na koren. Gel će pomoći da se šljokice zalepe za kosu i traju ceo dan. Glitter koren možete kombinovati uz puštenu kosu, i sve podignute frizure gde imate vidljiv razdeljak.

Povezano: Beauty ideje sa šljokicama – idealno za muzičke festivale

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!