Četkice za maskaru – Šta koja radi za vaše trepavice?

četkice od maskare

Već znate kako da odaberete savršenu četku za kosu, potom četkice za šminkanje, ali da li znate da pronađete savršen oblik četkice za vašu maskaru? Upravo je četkica ta koja čini maskaru dobrom ili lošom – a ne samo njena formula. Na tržištu je dostupan ogroman izbor maskara, a svaka do njih krije drugačiju četkicu. Zato saznajte šta koji oblik četkice radi za vaše trepavice – više nećete pogrešiti pri kupovini maskare!

Prvo pravilo kojim treba da se rukovodite jeste veličina četkice. Nju logično treba da odaberete spram veličine vaših očiju. Ako imate sitne oči, odabirom debele čupave četkice možete da se umrljate ili ubodete, a aplikacija maskare će vam biti nezgodna.

Četkice od maskare – kompletan vodič

četkice od maskare
klasična/debela/zakrivljena
Instagram/Printscreen

1. Klasična četkica

Najbolja za: dnevni prirodni izgled

Šta radi: klasična četkica je favorit mnogih dama, i verovatno najomiljeniji oblik četkice maskare. Pruža blagu definiciju, volumen i izdužavanje u jednom. Siguran je izbor ako imate prirodno guste i dugačke trepavice, a želite dnevni izgled.

Za koga je: ako ste srećnice sa prirodno lepim i gustim trepavicama, ili vam je potrebna maskara za dnevnu šminku, ovo je četkica za vas.

2. Debela puna četkica

Najbolja za: volumen

Šta radi: Debele četkica znači više proizvoda na njoj, što dalje znači – neverovatno debele i voluminozne trepavice. Sa svakim nanošenjem, veća količina formule će se naneti na vaše trepavice, za pogled poput lutke.

Za koga je: najbolje su za devojke sa retkim, svetlim i tankim dugačkim trepavicama, koje traže samo dodatni volumen.

Povezano: Trik Kim Kardašijan za punije i gušće trepavice – Nećete verovati!

3. Zakrivljena četkica

Najbolja za: uvijanje

Šta radi: Luk četkice prirodno obuhvata vaše trepavice, čineći da se uviju ka gore. Kada nanosite ovakvu maskaru, mrdajte četkicu cik-cak kako biste pokrili svaku trepavicu.

Za koga je: idealna je za devojke sa ravnim trepavicama koje padaju na dole od teških maskara.

Povezano: Uvijač za trepavice – Sprava za mučenje ili tajno oružje?

četkice od maskare
kupasta/mikro/sa kuglicom na vrhu
Instagram/Printscreen

4. Kupasta četkica

Najbolja za: volumen i definiciju

Šta radi: Četkica je takvog oblika da najviše volumena daje u korenu, ali se on istanjuje ka vrhu trepavice, što je idealno za “pumpanje” volumena i istovremeno definisanje pojedinačnih trepavica. Ovom četkicom je lako obuhvatiti i donje trepavice.

Za koga je: ovaj oblik je idealan ako su vam trepavice teške, pa lako padnu dole: sav volumen i težina ostaje na korenu, dok su vrhovi razdvojeni i tanki. Takođe je odličan oblik ako želite i volumen i definiciju odjednom.

5. Tanka mikro četkica

Najbolja za: dužinu

Šta radi: njen tanki oblik obuhvata svaku trepavicu u korenu, i pokriva je od korena pa do vrhova u jednom potezu. Na taj način se dobije efekat produžavanja trepavica. Daje čist, definisan oblik trepavica, bez grudvica.

Za koga je: odlična je za devojke sa kratkim i svetlim trepavicama, kao i za donje trepavice.

6. Četkica sa kuglicom na vrhu

Najbolja za: definiciju trepavica i detaljno nanošenje

Šta radi: Ova četkica je kombinacija klasične četkice sa kuglicom na vrhu. Kuglica je tu da vam bude lakše da doprete do najkraćih trepavica u uglu oka, za detalje. Lako možete ciljano dodati volumen na mestima gde vam je potreban.

Za koga je: odlična za one koji žele da dodaju detalje i da obuhvate baš svaku trepavicu, kao i za donje.

cetkice maskara
češalj/sa tri kuglice/oblik peščanika
Instagram/Printscreen

7. Češalj četkica

Najbolja za: gustinu trepavica

Šta radi: Baš kao i što češalj radi sa vašom kosom, i ova četkica obuhvata svaku pojedinačnu dlačicu trepavica, taloži sloj boje na nju, bez grudvica. Zato možete bez bojazni dodavati slojeve i slojeve, za efekat gustih i debljih trepavica.

Za koga je: Idealna maskara za devojke sa tankim, retkim i svetlim trepavicama koje traže gustinu i dužinu, ali bez grudvica koje prave maskare za volumen.

8. Četkica sa tri kuglice

Najbolja za: podizanje trepavica

Šta radi: podiže vaše trepavice na tri različite tačke. Mrdajte je cik-cak kako biste dobili potpuno pokrivnu moć, a za dodatni lift, nanesite je i na spoljašnju stranu trepavica. Daje dramatičan izgled sa punim pokrivanjem.

Za koga je: ako imate guste i ravne trepavice, kojime treba podizanje – ovo je maskara za vas.

9. Četkica u obliku peščanog sata

Najbolja za: otvaranje oka

Šta radi: četkica u obliku slova U dopire do uglova očiju, izvlači ih ka napred i ka spolja. Dobićete najviše volumena i definicije upravo na unturašnjosti i spoljašnjosti trepavica.

Za koga je: idealna za devojke sa sitnim očima ili spuštenim kapcima, jer će im otvoriti oko.

Pročitajte još i: Kako pravilno staviti maskaru?

error: Content is protected !!