Vodič: Odaberite veštačke trepavice prema obliku oka

Veštačke trepavice su tajno oružje svake žene, jer otvaraju pogled, čine ga mačkastijim i ženstvenijim. Kako biste dobili pravi efekat, neophodno je da odaberete odgovarajući model veštačkih trepavica, a to je najbolje da uradite prema obliku i tipu oka. U nastavku vas čeka nas mini-vodič za odabir savršenih trepavica!

Biranje modela trepavica

Sve veštačke trepavice možemo podeliti na prirodne, voluminozne i individualne.

Veštačke trepavice od prirodne dlake

Odaberite prirodniji i suptilniji model trepavica, ako želite diskretan izgled. Ove trepavice se prave od prirodne ljudske dlake, i zato deluju mnogo realističnije u odnosu na druge modele. Pošto su veoma nežne, ophodite se prema njima sa punom pažnjom.

Veštačke trepavice od prirodne dlake su sjajne za sastanke, dnevne prilike i ležerne događaje.

Voluminozne veštačke trepavice

Ako želite da postignete bold, edgy look, sa dosta drame, odaberite voluminozne trepavice. One se obično reklamiraju kao “full volume” modeli, i prave se od veštačke dlake. Imaju deblje trakice i više dlačica, što u susštini daje dramatičan izgled koji otvara oči.

Ovakve trepavice su idealne za zabave, noćne prilike, maturske večeri, i svečane prilike.

Individualne veštačke trepavice

Ako želite da prilagodite gustinu i dužinu dlačica vašem oku, onda odaberite indivualne trepavice. One se nanose u snopovima, jedan po jedan na vašu liniju trepavica. Zahtevaju duže vreme aplikacije, ali u konačnici daju prirodniji izgled.

Dodajte individualne trepavica na spoljašnje uglove očiju za otvoreniji, retro izgled.

Povezano: Saveti za lepljenje veštačkih trepavica bez muke

Idealne veštačke trepavica prema obliku oka

Izražene, krupne oči

Ako imate krupne oči koje su “duboko” postavljene unutar lobanje, slobodno možete koristiti dramatične i dugačke trepavice. Kost iznad obrve je veoma izražena kod vas, i zato će vam ovaj model najbolje stajati. Potražite trepavice sa dugačkim i srednje uvijenim dlačicama, koje su lagane i lako se nanose.

Povezano: Beauty novitet – magnetne veštačke trepavice

Okrugle oči

Ukoliko je pregib kapka vidljiv, uz cirkularni oblik očne jabučice, imate okrugle oči. Najbolji izgled za vas daju “wispy” modeli trepavica, sa mačjim oblikom, koji je ženstven i sexy. Kod ovih modela, trepavice su postavljene cik-cak, kako bi ste postigao razigrani, wispy izgled. Takođe su nešto duže na krajevima.

Spuštene oči

Ukoliko se pregib kapka vaše oka ne vidi usled gornjeg dela kapka ili kosti iznad obrve, imate spuštene oči. Kada tražite veštačke trepavice za vaš oblik oka, najbolje je da izaberete one koje su najduže na sredini. Takve veštačke trepavice imaju kraće dlačice na početku i kraju, a najduže na sredini tračice, zato kreiraju iluziju dubine. Tako ćete privući pažnju na oči.

Mono-kapak

Ako je vaš pregib kapka nevidljiv, onda imate mono-kapak. Ovaj oblik oka je karakterističan za azijsku etničku grupu. Uz ovaj oblik oka, teške i dramatičke trepavice deluju izuzetno neprirodno – zato odaberite manje gust par trepavica. Neka to budu lagano “fluffy” modeli, koji će kreirati realistični i puniji look.

Potražite model koji ima ravne dlačice koji nisu predugačke, ili model sa blago zakrivljenim dlačica, za razigrani look.

Bademasti oblik

Ukoliko imate oči u obliku badema – čestitamo, u tom slučaju možete poneti skoro svaki model veštačkih trepavica. Možete probati lagani, kratki model za svakodnevni izgled ili guste i dramatičan model za večernje prilike. AKo želite da dodate volumen vašem pogledu, ispobajte cik-cak modele!

Pročitajte još i: Kako da brinete o veštačkim trepavicama da vam duže traju?

error: Content is protected !!