Kako da brinete o veštačkim trepavicama da vam duže traju?

veštačke trepaviace

Veštačke trepavice volimo jer nam daju efekat gustih i dužih trepavica koje mame. Ipak, baš zato se mnoge dame jednostavnu “navuku” da ih nose veoma često. Kako ne biste bankrotirali sa stalnim kupovanjem novih i novih trepavica, donosimo vam super savete kako da pažljivo brinete o njima da biste ih što više puta nosili.

Čišćenje i čuvanje veštačkih trepavica

Kako biste produžili vek trajanja vaših omiljenih trepavica i iskoristili maksimalan broj nošenja, samo ispratite sledeće savete i trikove.

Operite ruke pre upotrebe

Dok se 90% posla oko nanošenja i baratanja sa trepavicama može uraditi uz pomoć pincete i drugih alatki, ipak ćete u nekom trenutku morati koristiti i prste. Zato izbegnite oštećenje trepavica ili infekciju oka, uz temeljno pranje ruku vodom i sapunom pre upotrebe trepavica.

Povezano: Saveti za lepljenje veštačkih trepavica bez muke

Veštačke trepavice

Ispravno ih skinite

Kako bi vam treopavice dugo trajale, morate ih najpre pažljivo skinuti, kako biste ih očuvali. Ukoliko lepak nije prejak, a vaše oči nisu preosetljive, onda ih nežno odlepite sa oka tako što ćete uhvatiti prstima spoljašnji ugao trepavica i odlepiti u smeru ka unutra. Jedan potez i to je dovoljno.

Ako su vam oči jako osetljive i ne želite da vučete veštačke trepavice – samo natopite tufer sa malo ulja za čišćenje lica i blago prisloniti na koren trepavica kako bi ulje rastopilo lepak. Nakon toga ćete jako lagano samo svući trepavice sa oka.

Očistite tračicu od lepka

Prva stvar koju ćete uočiti kada skinete veštačke trepavice je miks lepka i šminke koji je zalepljen na tračici koja povezuje trepavice. Ukoliko se ne odlepi, stvrdnuće se i skratiće vek upotrebe vašim omiljenim trepavicama. Zato ga odlepite, tako što ćete držati trepavice u ruci, a pincetom ćete nežno povući i počupati sasušeni lepak, sve dok tračica ne bude čista.

Povezano: 5 beauty trikova sa štapićima za uši

Skinite lepak sa tračice

Očistite dlačice

Može biti veoma primamljivo da čačkate prstima zaostale grudvice lepka sa veštačih trepavica, ali nemojte – jer ćete samo iščupati dlačice. Umesto toga, temeljno očistite dlačice trepavica na kojima ima tragova lepka, maskare, prašine ali i prljavštine. Stavite trepavice na papirni ubrus i štapićem za uši koji ste umočili u skidač šminke očistite ove čestice. Pustite da se osuše na vazduhu prirodno.

Čuvajte ih pravilno

Kada su se potpuno osušile, vratite ih nazad u originalno pakovanje sa polukružnim postoljem. Nežno pritisnite tračicu kako bi se lepo savila oko polukruga i zadržala oblik na taj način.

Veštačke trepavice čuvajte u originalnom pakovanju

Ako ispratite sve ove lake korake, imaćete svaki put trepavice koje su kao nove, bez nepotrebnog često kupovanja trepavica.

Pročitajte još i: 4 najveće greške prilikom stavljanja veštačkih trepavica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!